Ontketend NAC sloopt Jong PSV en houdt miljoenenspits Pepi in de zak

Reacties

Ricardo Pepi heeft op vervelende wijze kennisgemaakt met de Keuken Kampioen Divisie. De miljoenspits van PSV moest meedoen met de beloften, maar kwam er tegen NAC Breda nauwelijks aan te pas. De Bredanaars zijn inmiddels aangesloten bij de subtop van de ranglijst.

Ontketend NAC sloopt Jong PSV en houdt miljoenenspits Pepi in de zak
Jong PSV
Jong PSV
0 - 5
NAC Breda
NAC Breda

Vooraf leek NAC een loodzware avond tegemoet te gaan op De Herdgang. Zeker nadat de opstelling van Jong PSV doorsijpelde. Trainer Wil Boessen kreeg de beschikking over twee mastodonten uit de A-selectie: Pepi en Isaac Babadi. Zeker de aanwezigheid van de Amerikaanse spits was opvallend, omdat hij vijf dagen eerder PSV nog hoogstpersoonlijk naar de achtste finales van de Champions League kopte.

NAC, dat sinds de komst van trainer Jean-Paul van Gastel in acht competitiewedstrijden nog maar één keer verloor, liet zich echter niet door van de wijs brengen. Zeker niet, omdat het geholpen werd door Jong PSV-doelman Kjell Peersman. De goalie beleefde een dag om heel snel te vergeten. Al binnen een kwartier leidde hij de eerste treffer van NAC in, door een slordige inspeelpass door de as van het veld. Matthew Garbett profiteerde dankbaar (0-1). Daar bleef het in de eerste helft bij, doordat doelman Roy Kortsmit meerdere keren de frontlinie van Jong PSV van het scoren afhield.

In de tweede helft kwam aan de ambities van de Eindhovenaren, vanaf de tribune gevolgd door hoofdtrainer Peter Bosz, snel een einde. Peersman was weer de schlemiel. Op hopeloze wijze vloerde de doelman Garbett, waarna de bal op de stip ging. Topscorer Dominic Janosek maakte geen fout (0-2). Daar bleef het niet bij, want meteen daarna zorgde Janosek op een golf van euforie voor de derde Bredase treffer. De Tsjechische uitblinker vond Roy Kuijpers na een vloeiende pirouette en de aanvaller maakte geen fout (0-3).

Terwijl de onmachtige Pepi zijn lijdensweg steeds dieper in de zak van verdedigingscentrum Cuco Martina en Jan Van den Bergh vervolgde, was het een andere spits die voor het slotakkoord zorgde. Sigurd Haugen maakte het Bredase maandagavondfeestje op aangeven van Garbett nog een stukje mooier (0-4). Dat deed hij vlak voor tijd dunnetjes over, waardoor hij een klinkende zege bekroonde (0-5). Daardoor sluit het NAC van Van Gastel stapsgewijs aan bij de brede top van de Keuken Kampioen Divisie.

De Graafschap
De Graafschap
1 - 1
FC Dordrecht
FC Dordrecht

De Graafschap heeft maandagavond twee dure punten laten liggen op de eigen Vijverberg. Tegen FC Dordrecht kwam het niet verder dan een gelijkspel. Knullig balverlies leidde het puntverlies voor de Superboeren in. Ilias Sebaoui profiteerde dankbaar. De smaakmaker van FC Dordrecht maakte geen fout en zette de gasten op voorsprong. Dat maakte Basar Önal in de tweede helft ongedaan. Op aangeven van Alexander Büttner tekende de dribbelaar aan voor de gelijkmaker. Verder kwam De Graafschap niet meer. Daardoor verzuimt het op te kruipen naar de – gedeelde – tweede plaats op de ranglijst, die recht geeft op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie.

Overige uitslag:

Jong FC Utrecht
Jong FC Utrecht
0 - 0
Telstar
Telstar
Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
De Graafschap
36
19
5
12
58-48
+10
62
6
ADO Den Haag
35
16
11
8
66-45
+21
59
7
NAC Breda
36
15
9
12
60-53
+7
54
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.