Ontketend FC Twente imponeert met zevenklapper en lijkt klaar voor Hammarby

Reacties

FC Twente lijkt op koers voor de start van het seizoen. De Tukkers starten over twaalf dagen in de eigen Grolsch Veste de Europese campagne. Zaterdag deed de ploeg van trainer Joseph Oosting tegen het Deense Odense BK alvast vertrouwen op.

Ontketend FC Twente imponeert met zevenklapper en lijkt klaar voor Hammarby
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
7 - 1
Odense BK
Odense BK

Op het terrein van amateurclub GFC Goor kwam FC Twente zaterdag voor de dag. Dat deed het in een opvallende tijdspanne, want na een helft van 45 minuten volgden nog twee blokken van dertig minuten speeltijd. Oosting koos – in de voorlaatste test van de voorbereiding – voor vooral prominente namen. Spelers als Joshua Brenet, Mees Hilgers, Michal Sadílek, Michel Vlap, Manfred Ugalde en Ricky van Wolfswinkel begonnen allemaal in de basisopstelling.

In een indrukwekkende ambiance, op het amateurterrein, had FC Twente niet lang nodig om de achterban te vermaken. Binnen een minuut was het al raak. Daan Rots vond Ugalde, waarna de spits eenvoudig af kon ronden. Daar bleef het niet bij, want na ruim een kwartier was de grootste spanning weg. Weer was het Ugalde. Dit keer kon de spits een voorzet van Sadílek met het hoofd bekronen tot een doelpunt.

Met Sem Steijn in de ploeg voor Vlap denderden de Tukkers door. De Haagse invaller tekende vlak na zijn entree voor de derde treffer. Steijn profiteerde van balverlies van de Denen en schoot rustig binnen. Brenet bevestigde meteen daarna de vroege topvorm van FC Twente, door op aangeven van Ugalde ook de vierde te maken. Rots tekende na een uur spelen voor de vijfde Twentse treffer.

De naar Goor gekomen Tukkers kregen waar voor hun geld. Twaalf dagen voor de heenwedstrijd in het Conference League-tweeluik met het Zweedse Hammarby IF liet de ploeg van Oosting geen spaan heel van de Scandinaviërs. Vanaf de stip scoorde Steijn de zesde. Vlak voor tijd voltooide de zoon van Ajax-trainer Maurice Steijn zijn hattrick. Daardoor werd het een zevenklapper en liet FC Twente alvast blijken uitstekend te kunnen omgaan met Scandinavische tegenstand. Al deed Odense in de slotminuut nog wat terug voor de eer.

FC Twente
FC Twente
1 - 0
Hammarby IF
Hammarby IF

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.