Manchester City is de nieuwe koploper van de Premier League. The Citizens rolden West Bromwich Albion met gemak op en staan nu één punt boven Manchester United.

West Bromwich Albion
0 - 5
Manchester City

Al bij rust wist Pep Guardiola dat zijn ploeg eindelijk weer eens bovenaan zou komen te staan in de Premier League. West Bromwich Albion, dat in de laatste vier wedstrijden al veertien goals tegen kreeg, begon nog sterk met enkele goede kansen. Uiteindelijk was het gewoon Manchester City dat de score opende via Ilkay Gündogan: 0-1.

Bij de 0-2 van João Cancelo dacht heel West Bromwich Albion aan buitenspel en ook de assistent-scheidsrechter stak uiteindelijk haar vlag in de lucht, maar Cancelo ramde de bal gewoon fraai via de onderkant van de lat binnen en mocht die goal uiteindelijk ook vieren. De VAR constateerde immers dat er geenszins sprake was van buitenspel: 0-2.

Vanaf dat moment was het verzet van de thuisploeg gebroken en via nogmaals Gündogan (die daardoor op liefst zeven goals staat dit seizoen, een persoonlijk record) en Riyad Mahrez werd het nog voor rust 0-4. Een monsterscore leek zodoende aanstaande, maar in de tweede helft spaarden Guardiola en consorten de ploeg van Sam Allardyce. Alleen Raheem Sterling scoorde nog waardoor de eindstand op 0-5 werd bepaald. Manchester City staat daarmee voor het eerst dit seizoen bovenaan in de Premier League.

Southampton
Southampton
1 - 3
Arsenal
Arsenal

Drie dagen nadat Southampton Arsenal uit het FA Cup-toernooi had geknikkerd stonden beide ploegen weer tegenover elkaar. Wederom was Southampton de thuisploeg en wederom was het de thuisploeg die op een 1-0 voorsprong kwam. Binnen drie minuten zelfs al. Stuart Armstrong was de doelpuntenmaker.

Mikel Arteta zag zodoende de bui al hangen, maar Arsenal knokte zich in tegenstelling tot drie dagen geleden dit keer wel terug in de wedstrijd. Nog voor rust kregen The Gunners het voor elkaar om de 1-0 achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong. Nicolás Pépé en Bukayo Saka waren trefzeker in minuut 8 en 39.

Na rust stelde Arsenal de zege veilig door de tiende goal van Alexandre Lacazette (in alle competities). De opmars van Arteta en consorten gaat daarmee verder in de Premier League. Inclusief de zege op Southampton werden namelijk zes van de laatste zeven wedstrijden gewonnen door Arsenal, dat daardoor over Southampton heen wipt op de ranglijst. Arsenal staat nu achtste, Southampton elfde.