Ontketend Celtic verpulvert Dundee United: twee hattricks en negen goals

Celtic heeft zondagmiddag historie geschreven op bezoek bij Dundee United. De Schotse grootmacht liep uit naar zijn grootste uitoverwinning ooit in de competitie.

Dundee United
0 - 9
Celtic
Celtic

AZ toonde onlangs al aan dat er defensief grote problemen zijn bij Dundee United. De Alkmaarders wonnen in de voorronde van de Conference League in eigen huis met 7-0 van de Schotse subtopper. Celtic deed er nog een schepje bovenop, mede dankzij aanvaller Kyogo Furuhashi. De Zuid-Koreaan scoorde in de vijftiende en veertigste minuut en maakte in de tweede minuut van de extra tijd van de eerste helft al zijn derde goal. Furuhashi had zo aan het einde van de eerste helft zijn hattrick al te pakken en zag ploeggenoot Jota op slag van rust de 0-4 maken.

Celtic ging in de tweede helft niet in de spaarstand. The Bhoys roken bloed en Liel Abada volgde het voorbeeld van zijn collega-aanvaller door ook een hattrick te maken. De twintigjarige Israëliër maakte in de vijftigste minuut al de 0-5 en zorgde na de 0-6 van verdediger Josip Juranovic voor de 0-7. In de 77ste minuut was de hattrick compleet, Abada scoorde toen op aangeven van Daizen Maeda 0-8). Celtic kwam dicht in de buurt van de dubbele cijfers. Na de 0-9 van Carl Starfelt hadden de bezoekers nog tien minuten voor de jacht op de tiende goal, maar zo'n beschamende tegentreffer bleef Dundee United bespaard.

Het is voor het eerst sinds 2010 dat Celtic negen keer scoorde in een wedstrijd. Nog nooit had de club met zo'n machtsvertoon een uitwedstrijd gewonnen in de competitie. Celtic heeft vijftien punten na vijf duels en heeft in die serie al 21 keer gescoord. Het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst heeft een achterstand van twee punten.