Ontgoocheling voor meesteraangever Memphis: laatste Lyon-missie mislukt

Reacties

Het avontuur bij Olympique Lyon is voor Memphis Depay met een grote teleurstelling geëindigd. De sterspeler was in de laatste speelronde van de Ligue 1 direct betrokken bij twee goals, maar zag zijn ploeg toch falen in de zinderende strijd met AS Monaco om de derde plaats - en dus het uitzicht op Champions League-voetbal.

Ontgoocheling voor meesteraangever Memphis: laatste Lyon-missie mislukt
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
2 - 3
Nice
Nice

Het was een emotionele avond voor Memphis in het Parc Olympique Lyonnais. Hij speelde zijn laatste wedstrijd voor de Franse club die hij al sinds begin 2017 diende en zal transfervrij vertrekken. Veel ruimte om stil te staan bij de sentimenten was er tijdens de wedstrijd tegen OGC Nice nog niet, want de belangen waren enorm groot voor Lyon. Memphis en co moesten AS Monaco in de laatste speelronde nog achtervolgen bij de strijd om het ticket voor de voorronde van de Champions League. Lyon startte in ieder geval sterk op de zenuwslopende avond en daarbij was niet geheel verrassend een belangrijke rol weggelegd voor Memphis.

De Oranje-ster was zowel bij het eerste als tweede doelpunt van Karl Toko Ekambi de aangever. De Kameroener zorgde eerst voor de 1-0 en maakte in de veertigste minuut de 2-1. Tussendoor had ex-Ajacied Kasper Dolberg voor de gelijkmaker gezorgd namens Nice. Lyon leek vlak voor rust nog uit te lopen naar 3-1, maar de treffer van Houssem Aouar werd afgekeurd vanwege buitenspel. Voor de ploeg van trainer Rudi García leek er op dat moment nog weinig aan de hand.

Dat veranderde echter vroeg in de tweede helft. Linksback Hassane Kamara zorgde voor grote schrik bij Lyon door in de vijftigste minuut voor de 2-2 te tekenen. Het ging van kwaad tot erger voor Lyon. Arsenal-huurling William Saliba, die eerder dit seizoen niet kon overtuigen in Noord-Londen, zorgde voor de 2-3. Dat leidde tot code rood bij Lyon, dat nog iets meer dan een halfuur had om voor de ommekeer te zorgen. Aanvallers Rayan Cherki en Islam Slimani vielen in en de gretige Memphis nam het voortouw bij de jacht op de gelijkmaker, maar het leverde niets op.

Op persoonlijk vlak was het voor Memphis desalniettemin een goed seizoen. De teller staat aan het einde van het Franse voetbaljaar op twintig goals en twaalf assists, waarmee hij de assistkoning van de Ligue 1 is geworden. Als het gaat om scoren, doet alleen Paris Saint-Germain-ster Kylian Mbappé het beter. Laatstgenoemde won ook van Memphis bij de strijd om een Franse ereprijs.

Lens
Lens
0 - 0
Monaco
Monaco

Het resultaat in Lens maakte het eigen falen voor Lyon des te frustrerender. AS Monaco had het lastig met de nummer zeven van de Ligue 1 en speelde absoluut niet groots. Naarmate de tweede helft vorderde, groeide bij de ploeg van trainer Niko Kovac echter het besef dat er geen zege nodig was om zeker te zijn van de derde plek. Lens moest nog wel echt op jacht naar een goal om zo Stade Rennes te kunnen passeren bij de strijd om deelname aan de Conferende League, maar die goal viel niet meer. Monaco heeft het ticket voor deelname aan de voorronde van de Champions League binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2020/2021

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
38
24
11
3
64-23
+41
83
2
PSG
38
26
4
8
86-28
+58
82
3
Monaco
38
24
6
8
76-42
+34
78
4
Olympique Lyonnais
38
22
10
6
81-43
+38
76
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.