Ontbrekende beveiliging zorgt voor woede bij Emmen

Het duel tussen SC Veendam en FC Emmen (3-0) heeft zondag een bittere nasmaak gekregen. Op het moment dat de spelersbus van Emmen wilde vertrekken, werd de bus aangevallen door boze supporters van de thuisploeg.

Ontbrekende beveiliging zorgt voor woede bij Emmen

De supporters werden door spelers van Emmen naar buiten gewerkt, waar vervolgens gevochten werd door de aanhang van beide partijen. Rini van Vilsteren, teammanager van Emmen, is allesbehalve te spreken over de gebrekkige beveiliging.

'We zitten nu in het hotel om alles te bespreken. We hebben geen begeleiding naar de spelersbus gehad. De veiligheidsgarantie ontbrak simpelweg. Dat kan niet', vertelt Van Vilsteren aan Voetbal International. De Veendam-supporters belaagden de spelers Mike Koenders, Sander Fischer en Shkodran Metaj.

Harm Hensens, teammanager van Veendam, bevestigt aan VI dat er sprake was van rellen. 'Toen ik bij de bus aankwam, liepen er al gewonden rond. De supporters van Emmen vochten met die van Veendam.'

FC Emmen zal naar aanleiding van deze gebeurtenis aangifte doen bij justitie en de KNVB, meldt de club op de website. Door de overwinning staat Veendam momenteel zestiende. Emmen is in de Jupiler League gedeeld hekkensluiter. (Joost Hofman) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's