Ontbreken duurste speler biedt EK-kans voor ex-jeugdspeler Ajax

Reacties

Hongarije moet het op het komende EK stellen zonder Dominik Szoboszlai. De Hongaar, die begin dit jaar nog voor twintig miljoen euro werd gekocht door RB Leipzig, is niet fit genoeg na een blessure. Voor Szabolcs Schön was er juist goed nieuws, de ex-speler van Ajax kan debuteren op het Europese eindtoernooi.

Ontbreken duurste speler biedt EK-kans voor ex-jeugdspeler Ajax
© Pro Shots

Schön werd in 2017 door Ajax naar Amsterdam gehaald, maar verder dan één wedstrijd voor Jong Ajax kwam de Hongaarse aanvaller niet. Twee jaar later keerde Schön terug naar Hongarije en in eigen land liet hij zijn voetbalkwaliteiten dan toch zien. Met negen doelpunten in 27 wedstrijden verdiende hij een transfer naar de Major League Soccer, FC Dallas legde hem onlangs vast.

De uitverkiezing in de EK-selectie is een volgend hoogtepunt voor Schön, die net als sterspeler Szoboszlai aan de linkerkant kan spelen. Omdat de duurste Hongaar aller tijden niet in actie kan komen op het EK, liggen er dus kansen voor Schön.

Hongarije staat voor een loodzware klus op het komende EK, het land is ingedeeld bij Duitsland, Frankrijk en Portugal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
1
2
0
4-3
+1
5
2
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
3
Portugal
3
1
1
1
7-6
+1
4
4
Hongarije
3
0
2
1
3-6
-3
2
* Actueel tot en met 29 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer D. Szoboszlai
Meer over D. Szoboszlai
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.