Onrust bij PSV blijft na magere zege op RKC Waalwijk

Na de afstraffing tegen AZ in Alkmaar (3-1 verlies) in de eerste speelronde pakte PSV zijn eerste punten van het seizoen. Maar de 1-0 overwinning op RKC Waalwijk nam de zorgen allerminst weg.

Onrust bij PSV blijft na magere zege op RKC Waalwijk

Trainer Fred Rutten probeerde afgelopen week de onrust weg te nemen die is ontstaan door speculaties over transfers, mokkende spelers en tegenvallende resultaten. Het teleurstellende spel tijdens het eerste optreden in het Philips Stadion van dit seizoen hielp daar niet bij.

Het resultaat tegen RKC Waalwijk was weliswaar beter dan tegen AZ (3-1 nederlaag) een week eerder. Maar het spel was nog steeds duidelijk voor veel verbetering vatbaar. De Eindhovense ploeg, waar de zieke Orlando Engelaar ontbrak, liet zien dat het niet ongevoelig is voor alle commotie. Bovendien werd het bewijs geleverd dat versterking noodzakelijk is, zeker met het oog op het mogelijke vertrek van Erik Pieters naar Newcastle United.

Ook de openingstreffer van Dries Martens bood niet de noodzakelijke bevrijding voor PSV. Mede dankzij het overzicht van Ola Toivonen kon de Belgische aanvaller halverwege de eerste helft de openingstreffer maken. Maar PSV bleef aanmodderen.

Tekenend was dat het kleine RKC in de tweede helft zelfs durfde te denken en te acteren, dat er meer te halen was in Eindhoven. Rick ten Voorde en Mark Janssen hadden de 1-1 op hun schoen, waar aan de andere kant invaller Género Zeefuik en Toivonen verzuimden een einde te maken aan de moeizame avond voor PSV, dat het veld onder een striemend fluitconcert verliet. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's