Onnavolgbare Griezmann beangstigt Barça met unieke prestatie

Dankzij Antoine Griezmann heeft Atlético Madrid de druk op Barcelona weer wat verhoogd in de week van de grote clash met de koploper. Een halve week voor het bezoek aan Camp Nou rekende de Fransman woensdag hoogstpersoonlijk af met Leganés: 4-0.

Diego Simeone en zijn spelers gelden als de minimalisten in de top van La Liga, maar wonnen zondag ook al overtuigend van Sevilla (2-5). In Estadio Ramón Sánchez Pizjuán scoorde Diego Costa één keer en was er een hattrick van Griezmann. Tegen Leganés vormden de twee opnieuw een spitsenduo en dit keer ging alle eer naar de Fransman.

Griezmann was met een vrije trap al snel dicht bij de openingstreffer. De linkspoot knalde de bal tegen de lat. Het was uitstel van executie voor de bezoekers, er bleek geen houden aan met de Atlético-ster in deze grootste vorm. Na een dieptepass van Koke werkte de uitblinker in de 26ste minuut de 1-0 binnen. Een volgend hoogtepunt liet niet lang op zich wachten. Griezmann maakte uit een vrije trap de tweede treffer van de avond, hij klopte Ivan Cuellar in de hoek van de keeper.

Atlético zat zo na de eerste helft al in een zetel. De nummer twee van Spanje kon gas terugnemen in aanloop naar de kraker van zondag (aftrap 16.15 uur). Zo af en toe zette de thuisploeg nog aan en dan was het vaak direct gevaarlijk. Zo stoomde Filipe Luís op over de linkerflank en gaf hij na een hakje van Griezmann de bal met een voorzet terug. De hoofdrolspeler kopte overtuigend raak: 3-0.

Antoine Griezmann is de eerste Atlético-speler die deze eeuw in twee achtereenvolgende competitiewedstrijden een hattrick maakt.

De ellende was nog niet voorbij voor Leganés, waar Nordin Amrabat direct na rust was ingevallen. Hij zag dat Griezmann in de 67ste minuut voor de laatste keer toesloeg. Op aangeven van Costa was het voor de clubtopscorer voor de vierde keer raak. Simeone haalde zowel Costa als Griezmann kort na de 4-0 naar de kant en Atlético speelde de wedstrijd geroutineerd uit.

Het signaal van de achtervolger is duidelijk: Los Colchoneros, en in het bijzonder Griezmann zijn klaar, voor de topper waarin het aan- of afhaken is voor de achtervolger. Atlético heeft nu een achterstand van vier punten op Barcelona, dat donderdagavond een uitwedstrijd tegen Las Palmas speelt.