Magistrale Griezmann sloopt onthutsend verdedigend Sevilla

Antoine Griezmann was zondagavond dé man bij Atlético Madrid. De Franse aanvaller maakte een hattrick en gaf een assist tijdens de 2-5 zege op Sevilla. Twee goals kwamen tot stand na defensief geklungel bij de thuisploeg. Atlético blijft zodoende in het spoor van koploper Barcelona.

Het leek er aanvankelijk niet op dat Atlético een makkelijke avond zou gaan beleven tegen Sevilla, dat midweeks nog knap 0-0 gelijkspeelde tegen Manchester United in de Champions League. Binnen vijf minuten kregen Luis Muriel en Joaquín Correa namens de thuisploeg al twee enorme kansen. Muriel miste een één op één met Atlético-keeper Jan Oblak en Correa schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied net naast. Daarna kwam Atléti beter in de wedstrijd en werd het in het zadel geholpen door defensief geklungel bij Sevilla.

Doelman Sergio Rico besloot om spelmaker Éver Banega in te spelen die kort werd gedekt door Diego Costa en Koke. Costa ontfutselde Banega vervolgens eenvoudig de bal en schoot simpel binnen. Even later verdubbelde Griezmann de marge op fantastische wijze. De Fransman pikte de bal tussen vier Sevilla-spelers op, tikte de bal twee keer naar rechts en schoot fantastisch raak in de linkerbovenhoek.

Na rust werd de wedstrijd direct in het slot gegooid. Costa werd diep gestuurd en was eerder bij de bal dan Rico, waardoor de keeper een penalty veroorzaakte. Griezmann ontfermde zich over het buitenkansje en schoot raak in de linkerhoek.

Daarmee was het nog niet gedaan in Sevilla. Het was wederom de thuisploeg die de rode loper uitlegde voor Atlético. Nu was het laatste man Gabriel Mercado die de bal wilde terugspelen op Rico, maar niet zag dat Griezmann daar nog tussenstond. De aanvaller controleerde de bal en legde mooi met zijn hak af op de instormende Koke: 0-4.

Twee minuten later had het ook al 0-5 kunnen zijn, ware het niet dat Griezmann oog in oog met Rico snoeihard op de paal schoot. Nadat Costa gewisseld werd voor Kevin Gameiro, completeerde Griezmann alsnog zijn hattrick. Saúl Ñíguez bood hem een niet te missen kans. In de slotfase lieten de bezoekers de teugels vieren en scoorde Sevilla nog twee keer via Pablo Sarabia en Nolito.

Door de overwinning komt Atlético op 58 punten. Zeven punten minder dan koploper Barcelona, maar zeven punten meer dan aartsrivaal Real Madrid. Sevilla zakt door de nederlaag naar de zesde plek. Villarreal klimt over Sevilla heen.

Villarreal - Getafe 1-0
Een mooie middag voor ex-FC Twente-speler Enes Ünal. Zijn intikker in de derde minuut bleek de enige goal van de wedstrijd. Al mag dat gerust een klein wonder heten. Getafe miste in het restant van het duel namelijk twee penalty's. Twee keer bleek Villarreal-doelman Sergio Asenjo een sta-in-de-weg.

Athletic de Bilbao - Málaga 2-1
Ook in het duel tussen Athletico de Bilbao en Málaga werd er een penalty gemist. Hier was het Málaga-speler Youssef En Nesiry die verzuimde om vanaf elf meter zijn ploeg op 2-2 te zetten. Zodoende hadden de Basken genoeg aan de goals van Markel Susaeta en Mikel San Jose. En Nesiry was wel de meest besproken man na afloop. Hij had namelijk ook al de score geopend in de dertiende minuut en in de slotminuten pakte hij ook nog zijn tweede gele kaart waardoor zijn ploeg de wedstrijd met tien man moest eindigen.

Valencia - Real Sociedad 2-1
De strijd om de derde plek in Spanje blijft spannend dankzij Santi Mina. De spits van Valencia was twee keer attent in het zestienmetergebied van Real Sociedad en besliste zo hoogstpersoonlijk het duel. Valencia blijft zo in het spoor van Real Madrid. De ploeg staat nu op 49 punten, twee minder dan De Koninklijke.