'Onmisbare' Wijnaldum blijft bescheiden over hoofdrol bij Liverpool

Reacties

Hij is nog niet helemaal fit, maar toch speelde Georginio Wijnaldum dinsdagavond van begin tot eind mee bij Liverpool in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München. De middenvelder krijgt de laatste tijd alle complimenten voor zijn spel. Hij wil zijn rol echter niet groter maken dan die in zijn ogen is.

'Onmisbare' Wijnaldum blijft bescheiden over hoofdrol bij Liverpool

In aanloop naar het treffen met Bayern complimenteerde Serge Gnabry de Nederlander al uitgebreid. 'Als ik Liverpool zie spelen, zie ik hem overal', zei Gnabry in een interview met Goal. 'Hij werkt op de achtergrond, overbrugt de ruimtes tussen verdediging en middenveld en heeft een grote impact op het spel van Liverpool.'

Een week eerder waren de Engelse fans en media al lyrisch over Wijnaldums spel tegen AFC Bournemouth (3-0). Hij tekende in die wedstrijd voor een uiterst fraai doelpunt en dat terwijl hij in aanloop naar de wedstrijd ziek was. Toen Wijnaldum naar de kant ging gaven de fans hem een staande ovatie. De lokale krant Liverpool Echo gaf de Nederlander bovendien een 9 voor zijn spel.

'Bij zijn eerdere kans hij al direct moeten schieten, maar hij maakte alles goed met de geweldige afronding bij de tweede kans. Zijn energie, zijn power en zijn loopvermogen maakten zo'n enorm verschil. Hij verdiende de staande ovatie die hij kreeg bij zijn wissel', schreef de krant, die concludeerde dat hij zo goed als onmisbaar was.

Ook Sky Sports sprak begin deze maand lovend over de Oranje-international. 'Hij heeft meer gedaan dan slechts de strijd om een plek op het middenveld overleefd. Hij heeft het helemaal afgedwongen. Misschien heeft het even geduurd voor iedereen in de gaten had wat Wijnaldum dit elftal precies biedt, maar de waardering groeit. Men ziet dat hij het verschil maakt. Liverpools stille jongen in het midden is op het middenveld een orkaan van geluid.'

Dinsdag liet Wijnaldum zich weer goed zien tegen Bayern München. Na afloop zei hij voor de camera van Veronica dat hij nog steeds niet geheel fit is. 'Maar ik denk dat niet één voetballer helemaal fit is. Ik probeer er gewoon het beste van te maken', aldus de middenvelder.

Op de opmerking dat hij andermaal heel belangrijk was bij Liverpool, reageerde hij bescheiden. 'Dat is iedereen toch? Ik doe gewoon hetzelfde als ik wat daarvoor deed. Ik dacht dat er, na de resultaten van de laatste weken die niet waren zoals iedereen verwachtte, misschien wel dingen geroepen zouden worden', aldus Gini. 'Maar ik denk dat ik het hele seizoen al constant presteer. Het is niet alleen de laatste weken. Misschien valt het meer op als de resultaten niet goed zijn.'

Zijn landgenoot Virgil van Dijk krijgt ook voornamelijk lof toegezwaaid. Dinsdag ontbrak de verdediger door een schorsing, maar Wijnaldum zag dat de ploeg zijn stabiliteit niet kwijtraakte. 'Ik vond dat we het achterin wel goed deden, maar het is natuurlijk wel makkelijker als Virgil er is. Ik denk dat hij dat wel bewezen heeft sinds hij bij Liverpool speelt. Het voetbalt ook wat makkelijker, maar ik denk dat ze het achterin wel goed gedaan hebben, vandaag.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.