Onmachtig AZ komt vroege treffer Gudelj niet te boven

AZ zakt steeds dieper weg op de ranglijst. Thuis tegen NAC Breda was een vroeg doelpunt genoeg voor de derde nederlaag in de laatste vier duels (0-1).

AZ-trainer Gertjan Verbeek bracht een aantal wijzigingen toe aan zijn basiself. Zo kon hij weer gebruik maken van Adam Maher, die kampte met een blessure aan het bovenbeen. Verder speelde Thomas Lam centraal achterin en kreeg Willie Overtoom een kans als linksbuiten.

NAC Breda sloeg al vroeg toe in het duel. Etiënne Reijnen kopte een voorzet weg, waarbij Nemanja Gudelj aan de rand van de zestien de bal opving. De spelmaker van de Brabanders volleerde vervolgens de bal in de verre hoek, buiten het bereik van doelman Esteban.

Voor AZ reden om de aanval te zoeken, maar het veldspel verliep allesbehalve soepel bij de Alkmaarders. Ondanks de aanwezigheid van Maher was AZ slordig in de passing en kon het NAC Breda dan ook niet erg moeilijk maken. Daarentegen was de Brabantse ploeg in staat een paar keer gevaarlijk uit te breken.

OnmachtigIn de tweede helft moest AZ komen, maar bleef de ploeg aanvallend onmachtig. Pas in de laatste twintig minuten werd NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar een aantal keer aan het werk gezet toen Verbeek besloot extra aanvallers in te zetten. Maar op inzetten van Maher en Johann Gudmundsson reageerde hij prima.

AZ schreeuwde tien minuten voor tijd nog moord en brand om een strafschop toen Markus Henriksen omver werd geduwd door Jordy Buijs, maar Eric Braamhaar zag er geen overtreding in. NAC Breda hield stand en pakte zodoende weer drie punten. Over 2013 gezien presteren de Brabanders als beste in de Eredivisie; NAC pakte dertien punten.

NAC Breda staat met 27 punten na 24 duels nu op de elfde plaats. Daarmee gaat het onder meer over AZ heen, dat dertiende staat met 25 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.