Onherkenbaar Barça verliest tegen Slavia Praag nog meer smoel

Reacties

Barcelona heeft in de Champions League-wedstrijd tegen Slavia Praag zwaar teleurgesteld. De grootmacht kwam dinsdagavond niet tot scoren, in een wedstrijd waarin het eigenlijk geen moment zijn oude zelf was.

Onherkenbaar Barça verliest tegen Slavia Praag nog meer smoel
Barcelona
Barcelona
0 - 0
Slavia Praag
Slavia Praag

Over plaatsing voor de knock-outfase hoefde Barcelona zich al geen grote zorgen meer te maken na zeven punten uit de eerste drie duels. Het spel was dit seizoen wel al regelmatig zorgwekkend, waarbij vooral gekeken werd naar Ernesto Valverde, die na de 3-1 nederlaag bij Levante afgelopen weekend verder onder druk kwam te staan. Onder de Barcelona-trainer is de club verder verwijderd geraakt van het herkenbare, dominante voetbal. Het duel met Slavia Praag werd daar een volgend bewijsstuk van, want ook tegen de Tsjechen lukte het zeker niet om voor eenrichtingsverkeer te zorgen.

Met Frenkie de Jong, Sergio Busquets en Arturo Vidal op het middenveld en Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé en Lionel Messi daarvoor slaagde Barcelona er niet in de controle over de wedstrijd te krijgen. Slavia zorgde in Camp Nou voor veel gevaar met snelle uitbraken. De Catalanen kwamen in de openingsfase al goed weg bij grote kansen voor Petr Sevcik en Nicolae Stanciu. Bij Barcelona werd amper vooruit verdedigd, waardoor de ruimtes veel te groot waren. Zowel Gerard Piqué als Nelson Semedo moest ten koste van geel aan de noodrem trekken.

Loopt het niet bij Barça, dan is er natuurlijk nog altijd Messi. De Argentijn zorgde hoogstpersoonlijk voor het hoogtepunt in de open eerste helft met een actie die bijna begon vanaf eigen helft. Messi accelereerde naar het doel en probeerde de bal met zijn linker in de linkerbovenhoek te krullen, maar raakte het aluminium. Vlak voor rust was Piqué nog dicht bij de openingstreffer met een gevaarlijke kopbal, maar die paar kansen konden de onvrede bij het publiek halverwege niet wegnemen.

Impuls
Een extra tegenvaller voor Valverde was het geblesseerd uitvallen van Jordi Alba. Met Sergi Roberto als zijn vervanger in de tweede helft ging het wel iets beter lopen. De invaller zorgde al snel bijna voor de 1-0. Na een prachtige pass van Dembélé stuitte hij op doelman Ondrej Kolar. Even later leek Vidal de ban te breken na een voorassist van De Jong, maar aangever Messi bleek buitenspel te staan bij de pass van de Nederlander. In de hoop voor een impuls te zorgen, gebruikte Valverde relatief snel zijn tweede en derde wisselmogelijkheid. Ook Ansu Fati en Ivan Rakitic konden het verschil niet maken, al was Fati nog wel dichtbij met een scherpe voorzet op Messi. De inzet van de Argentijn werd gestopt door Kolar.

De poging tot een slotoffensief was passend voor de avond, ook dat kwam amper uit de verf. Slavia hield eenvoudig stand en bij Barcelona was het weer vooral kijken naar Messi. De superster vond geen manier om de Tsjechische defensie te ontregelen, net als Valverde. De kritiek op de coach zal alleen maar toenemen na het doelpuntloze gelijkspel. Dat Barcelona nog aan de leiding gaat in Groep F zal bij de discussie over de speelstijl van ondergeschikt belang zijn. Groepsgenoten Borussia Dortmund en Internazionale - allebei vier punten - kunnen later op de avond wel inlopen.

UEFA Champions League

Stand Groep F UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
2
0
9-4
+5
14
2
Borussia Dortmund
6
3
1
2
8-8
0
10
3
Internazionale
6
2
1
3
10-9
+1
7
4
Slavia Praag
6
0
2
4
4-10
-6
2
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.