Ongenaakbaar Duitsland naar halve finale Confederations Cup

Reacties

Duitsland heeft als groepswinnaar de halve finale van de strijd om de Confederations Cup bereikt. De wereldkampioen versloeg zondagavond in het laatste groepsduel Kameroen (3-1) en treft in de halve eindstrijd Mexico. De winst betekende ook een mooie mijlpaal voor bondscoach Joachim Löw. Chili is als nummer twee ook zeker van een vervolg in het toernooi.

Ongenaakbaar Duitsland naar halve finale Confederations Cup

Het duurde lang voordat het duel tussen Duitsland en Kameroen ontvlamde. Pas na ruim twintig minuten kreeg Emre Can de eerste goede kans van de wedstrijd, maar zijn poging eindigde naast. Net zoals in de voorgaande drie ontmoetingen tussen de landen werden de kleedkamers opgezocht met een 0-0 stand.

In de tweede helft werd er wel snel gescoord, met Julian Draxler in een hoofdrol. De Duitse aanvoerder bereikte Kerem Demirbay met een schitterende hakbal en de tweevoudig international ramde vervolgens hard zijn eerste interlandgoal binnen voor de 1-0. Na een uur volgde een kolderiek moment waarin het concept videoscheidsrechter niet werd gepromoot.

Na een stevig duel deelde de Colombiaanse scheidsrechter Wilmar Roldán een gele kaart uit aan de verkeerde speler (Sébastien Siani) van Kameroen. Roldán werd tot de orde geroepen door de videoscheidsrechter en besloot beelden van het harde duel te bekijken. Tot ieders verbazing schrapte de Zuid-Amerikaan vervolgens de gele kaart, om daar een rode voor in de plaats te geven, wederom aan de verkeerde speler. Nadat de arbiter zijn fout alsnog inzag, werd de juiste speler (Ernest Mabouka) van het veld gestuurd.

Na de rode kaart van Mabouka trok Duitsland de wedstrijd definitief naar zich toe, met doelpunten van Timo Werner. De spits van RB Leipzig kopte twintig minuten voor tijd al vallend raak en tekende tien minuten later vanuit een lage voorzet voor zijn tweede goal van de avond. Tussendoor scoorde Kameroen nog, de Duitse doelman Marc-André ter Stegen zag er niet goed uit bij een kopbal van Vincent Aboubakar: 3-1. Voor Löw was het zijn honderdste overwinning als bondscoach van Duitsland. Hij is de eerste bondscoach van de Duitse nationale ploeg die deze mijlpaal bereikt. Löw stond zondagavond voor de 150ste keer langs de zijlijn als bondscoach.

Chili - Australië 1-1
De Chilenen stapten zondagmiddag als topfavoriet het veld op in Moskou. Kameroen was in de eerste groepswedstrijd met 2-0 verslagen, gevolgd door een remise tegen Duitsland (1-1). De opdracht voor Australië om Chili te passeren was duidelijk: met minimaal twee goals verschil winnen.

Australië speelde weliswaar met veel energie, maar Chili bleef lang uit de problemen. Tot Claudio Bravo vlak voor rust de voetballende oplossing zocht. De Manchester City-doelman speelde Charles Áranguiz in, terwijl de middenvelder vol onder druk werd gezet. Luttele tellen later rondde James Troisi oog in oog met Bravo af: 0-1.

Even wankelde Chili dus. Met Alexis Sánchez als grote aanjager zochten de Zuid-Amerikanen naar de gelijkmaker om aan alle spanning een einde te maken. Dat gebeurde in de 67ste minuut, toen Martin Rodríguez na goed doorkoppen van Eduardo Vargas eenvoudig binnentikte. Het was direct de genadeklap voor Australië, dat wederom verzuimde voor het eerst sinds 2001 een wedstrijd bij het toernooi om de Confederations Cup te winnen.

Eindstand Groep B

LandDuels/PuntenDoelcijfers
Duitsland*3-7(7-4)
Chili*3-5(4-2)
Australië3-2(4-5)
Kameroen3-1(2-6)

Duitsland speelt als groepswinnaar in de halve finale tegen Mexico. Chili treft de winnaar van Groep A, Portugal.  Woensdag wordt Portugal - Chili afgewerkt, donderdag staat Duitsland - Mexico op het programma. De duels beginnen om 20.00 uur. Bekijk hier alles over de strijd om de Confederations Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.