Ongenaakbaar City legt druk volledig bij Liverpool dankzij Sterling

Reacties

De druk voor de topper tegen Chelsea is al torenhoog op Anfield, maar Manchester City heeft er zondagmiddag nog een schepje bovenop gedaan door voor de negende keer op rij te winnen in de Premier League. Mede dankzij twee goals van Raheem Sterling was Crystal Palace dit keer geen partij voor de regerend kampioen en - in ieder geval voor even - koploper van Engeland.

Ongenaakbaar City legt druk volledig bij Liverpool dankzij Sterling
Crystal Palace
Crystal Palace
1 - 3
Manchester City
Manchester City

Palace was in de drukke periode rondom de feestdagen na Chelsea pas de tweede ploeg die City dit Premier League-seizoen een nederlaag toebracht, maar had zondagmiddag op Selhurst Park weinig in te brengen tegen de in competitieverband al sinds eind januari ongeslagen Citizens. Vijf dagen na de 1-0 nederlaag in de kwartfinale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur was het Sterling die de ploeg van Pep Guardiola bij de hand nam.

Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor Kevin De Bruyne. De weer fitte Belg was een van de vier spelers die ten opzichte van het CL-duel met Spurs in de basis begon en lanceerde Sterling na een kwartier met een ragfijne steekpass. De afwerking van de Engelse vleugelspits – een schot in het dak van het doel uit een lastige hoek – was subliem (foto). Enkele minuten eerder had Sterling juist nog voor open doel gemist door naast te schieten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die misser bracht Sterling dus niet van zijn stuk. Zijn openingstreffer tegen Palace betekende zijn twintigste goal van het seizoen in alle competities. Halverwege de tweede helft voegde hij daar op aangeven van Leroy Sané nog een treffer aan toe toen hij het eindstation was een vloeiend lopende City-aanval. Vicente Guaita stond op het verkeerde been, waar de Spaanse goalie in de eerste helft bijvoorbeeld nog knap redde op een schot van Sané.

City kwam nauwelijks in de problemen tegen Palace, waar Patrick van Aanholt zoals gewoonlijk in de basis begon. Pas toen Guardiola zowel David Silva als Sergio Agüero naar de kant had gehaald met het oog op de return tegen Spurs, deed Palace iets terug. De rake vrije trap van Luka Milivojevic bracht de spanning niet terug, invaller Gabriel Jesus maakte er zelfs nog 1-3 van. De druk ligt dus volledig bij Liverpool in de topper tegen Chelsea.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.