Ongelukkig moment Van Dijk zorgt voor irritatie bij Deila

Virgil van Dijk had op onfortuinlijke wijze een negatief aandeel in de 3-2 zege van Celtic op Malmö FF in de play-offs van de Champions League. De 24-jarige verdediger botste in de zesde minuut van de extra tijd tegen een ploeggenoot aan toen hij een hoekschop van ex-Ajacied Tobias Sana wilde wegwerken, waardoor Jo Inge Berget voor de tweede keer kon scoren.

Celtic-manager Ronny Deila kon het maar moeilijk verkroppen dat The Bhoys op die manier een uitstekende uitgangspositie uit handen gaven. 'Je raakt teleurgesteld als je in de laatste seconde een tegengoal krijgt, maar het is gebeurd. We hebben nog nauwelijks doelpunten geïncasseerd uit standaardsituaties dit seizoen. Het waren twee spelers die voor dezelfde bal gingen. We hadden de bal moeten wegwerken bij die tweede goal.'

'Dat laatste moment zorgt bij ons voor veel irritatie, maar we moeten door', vervolgde Deila tijdens zijn persconferentie. De Noor baalde vooral omdat Celtic een gigantisch overwicht creëerde en Malmö er nauwelijks aan te pas kwam. Dankzij Berget, vorig seizoen op huurbasis nog actief voor de kampioen van Schotland, is de kampioen van Zweden nog in de race. 'Zij scoorden twee keer uit twee kansen', analyseerde Deila. 'Wij waren in de eerste helft veel beter. We hadden er meer uit kunnen halen.'

Nu is het nog maar de vraag of Van Dijk, de in de wedstrijdselectie afwezige Derk Boerrigter en invaller Nadir Çiftçi na één jaar afwezigheid nu wel de CL-groepsfase bereiken. Malmö FF poetste in de vorige ronde tegen Red Bull Salzburg thuis immers nog een 2-0 achterstand weg (3-0). Deila blijft echter positief. 'We staan nog steeds voor en zullen het afmaken in Malmö. We stonden tegen Qarabag ook een doelpunt voor (1-0, red.) en hebben die voorsprong verdedigd (0-0, red.). Dat kunnen we weer. '