'Ongelooflijke' Bayern-parel laat Suriname treuren: 'Het was te vroeg voor ons'

Reacties

Suriname doet niet mee aan het WK 2022 in Qatar. Afgelopen nacht spatte die droom uiteen voor de ploeg van bondscoach Dean Gorré, die erkende dat Canada nog een maatje te groot was. 

'Ongelooflijke' Bayern-parel laat Suriname treuren: 'Het was te vroeg voor ons'
© Pro Shots

Canada en Suriname hadden allebei al drie wedstrijden gewonnen, maar door het betere doelsaldo van de Canadezen moest Natio per se winnen om hoop te houden op deelname aan het WK 2022 in Qatar. Middels een 4-0 nederlaag spatte de droom uiteen. 'Deze wedstrijd kwam een beetje te vroeg voor ons', moest Gorré concluderen.

De bondscoach van Suriname heeft de laatste maanden steeds meer jongens weten te overtuigen om voor Suriname interlands te spelen. Onder anderen Ridgeciano Haps, Kelvin Leerdam, Tjaronn Chery en Sheraldo Becker verdedigen tegenwoordig de Surinaamse kleuren. 'We hebben veel jongens met ervaring, maar aan de andere kant zijn we als team juist heel jong. We zijn pas net met elkaar begonnen en we hebben het ook dertig minuten goed volgehouden tegen Canada. Uiteindelijk moeten we toegeven dat Canada beter is. We moeten ons nu herpakken en zo doorgaan', zo sprak Gorré tegen Canadese media.

Bij Canada was het logischerwijs feest. Met dank aan Alphonso Davies (Bayern München) en drie goals van Jonathan David (Lille). 'Alphonse had het weer eens op zijn heupen. Wat een speler is dat: zoveel dreiging en zijn snelheid: ongelooflijk! En Jonathan is ook zo'n klasbak. We wilden meer, maar Suriname bleef een ruime nederlaag bespaard. We hebben de hele wedstrijd gedomineerd, mét en zonder bal. We zijn heel goed op weg', glunderde Remko Bicentini. De Nederlander en tevens voormalig bondscoach van Curaçao is momenteel assistent-bondscoach bij Canada.

WK Kwalificatie Concacaf

Stand 1ste Ronde Groep B WK Kwalificatie Concacaf 2022 Qatar

Noord- en Centraal-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Canada
4
4
0
0
27-1
+26
12
2
Suriname
4
3
0
1
15-4
+11
9
3
Bermuda
4
1
1
2
7-12
-5
4
4
Aruba
4
1
0
3
3-19
-16
3
5
Kaaimaneilanden
4
0
1
3
2-18
-16
1
* Actueel tot en met 28 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.