Ongeloof in Zwitserland: 'Een rampzalige beslissing om Balotelli te halen'

Reacties

Mario Balotelli is een van de meest besproken spelers van de afgelopen decennia, maar dreigt toch steeds meer in de vergetelheid te geraken. De Italiaanse spits degradeerde afgelopen seizoen met FC Sion na een seizoen dat vooral bol stond van escapades.

Ongeloof in Zwitserland: 'Een rampzalige beslissing om Balotelli te halen'
© Pro Shots

In Zwitserland had men de illusie Balotelli, in tegenstelling tot talrijke vorige broodheren, wel onder controle te krijgen. Het talent van de voormalig spits van onder anderen Manchester City, Internazionale en Liverpool is onmiskenbaar, maar de aanvaller is bovenal een rasecht enfant terrible. Overal zorgde Balotelli voor opzienbarende verhalen. En ook in Zwitserland zucht men inmiddels bij het horen van zijn naam.

Technisch directeur Barth Constantin kan zich inmiddels wel voor zijn hoofd slaan. De beleidsmaker van Sion vertelde aan het Zwitserse Blick over de streken van de spits. 'Het was een vergissing om hem te contracteren. Ik geef toe dat ik het helemaal mis heb gehad met hem. De komst van Mario zorgde voor enthousiasme, maar het werd een rampzalig verblijf.'

'Hij had ons een stap vooruit moeten laten zetten', vervolgde Constantin zijn betoog. Het tegenovergestelde gebeurde, want Sion degradeerde. 'Hij moest twintig doelpunten maken, maar het waren er maar vijf. Hij leverde niet de prestaties die we van hem hadden verwacht.'

Ook buiten het veld liet de aanwezigheid van Balotelli zijn sporen na. De spits zou op een trainingskamp in Marbella dronken een aantal spelers gesommeerd hebben om hem vrouwen op zijn kamer te bezorgen. Ook was hij dronken bij een teambespreking. Tijdens een maskeradefeest sloeg Balotelli iemand, nadat hij herkend werd. Daarnaast weigerde hij in mei tijdens een verloren duel om in te vallen.

Balotelli heeft in Sion nog een contract tot medio 2024. In Zwitserland verwacht men echter niet dat hij na de degradatie zijn gezicht nog zal laten zien in Sion.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.