Ongeloof groot bij Malen na zwaar verlies: 'We zijn veel beter dan zij'

De frustraties en het ongeloof waren groot in het PSV-kamp na afloop van het verloren Europa League-duel met PAOK Saloniki (4-1). Donyell Malen vond dat de Eindhovenaren niet hadden hoeven verliezen, vertelde hij na afloop in gesprek met FOX Sports. 'We hadden hier gewoon moeten winnen, we zijn veel beter dan zij.'

PAOK Saloniki
4 - 1
PSV
PSV

Bij rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor PSV, dat na een prima eerste helft met een 0-1 voorsprong aan de thee ging in Griekenland. 'Heel erg teleurstellend, want ik denk dat wij een goede eerste helft speelden', aldus Malen, die de aanvoerdersband na rust droeg in Saloniki. Na de pauze was PSV geen schim meer van de ploeg die in de eerste helft de boel juist onder controle leek te hebben. 'We geven het in korte tijd gewoon helemaal weg', baalde Malen. 'In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat het goed, maar nog niet afgelopen was. Dat het dan wél gebeurt, is extra frustrerend.'

PSV'er Pablo Rosario kon dan ook niet tevreden zijn over zijn rentree. De middenvelder keerde terug na een  absentie wegens een coronabesmetting, maar bleef in de rust in de kleedkamer achter. 'Dat had te maken met fitheid, ja. Mijn lichaam zei gewoon, het gaat niet meer. Daar moet je dan naar luisteren.' Een afstraffing op het veld bleef hem daardoor bespaard. 'Dan zit je je op te vreten op de bank natuurlijk.'

De forse nederlaag geeft een knauw aan de Europese ambities van PSV, dat derde staat in Groep E met drie punten. 'We hebben gewoon nog drie wedstrijden en er zijn nog minstens negen punten te halen. We gaan er alles aan doen om dat te bewerkstelligen', vertelde Rosario, die vindt dat de selectie van PSV daarvoor voldoende kwaliteit herbergt. 'Er staat gewoon een hele goede groep, maar de laatste weken hebben we met een kleine groep gewerkt.' De selectie van Roger Schmidt werd geteisterd door het coronavirus. 'Terwijl dit juist de wedstrijden zijn waarin je iedereen wilt hebben. Dat is geen excuus, maar dat zijn de feiten.'