Ongeloof bij Ziyech na nederlaag Marokko

Hakim Ziyech moest vrijdagavond even bijkomen nadat hij met Marokko in extremis van Iran had verloren (0-1). De middenvelder van Ajax kreeg kansen op een goal, maar zag de tegenstander uiteindelijk in de extra tijd scoren.

'Hoe vaak zijn ze bij ons voor de goal geweest?', vroeg Ziyech zich bij de NOS af. 'Voor rust misschien twee, drie keer. Ongelooflijk. Dit komt hard aan. We leefden met zijn allen zo erg naar deze wedstrijd toe. Als het dan niet lukt, moet je die 0-0 over de streep trekken. En dan die laatste minuut…'

Ziyech kreeg in de eerste helft al meerdere kansen en was in de slotfase nog dicht bij een treffer. 'Hij ging zo de hoek in. Daarna nog de rebound. In de tweede helft een schot dat de keeper goed pakt. Het maakt ook niet uit hoe goed we speelden. Als je verliest, kun je niet tevreden zijn.'