Ongekende productie Lewandowski laat Bayern doordenderen

De doelpuntenmachine van Bayern München draaide zaterdag met Robert Lewandowski in de hoofdrol op volle toeren door in de Bundesliga. RB Leipzig behaalde met een man meer een benauwde zege.

Bayern München
5 - 0
Eintracht Frankfurt

Lewandowski heeft zich andermaal laten gelden als een niet te stoppen goalgetter. De Poolse international maakte in de eerste helft tegen Eintracht Frankfurt al het verschil met twee treffers, waarmee hij zijn totaal in de Bundesliga opschroefde tot negen goals.

De voorsprong kwam Bayern vanwege het wedstrijdbeeld toe. Toch was het niet alleen rozengeur en maneschijn voor de Beierse grootmacht in de eerste helft. Alphonso Davies was al vroeg in de wedstrijd uitgevallen met een ogenschijnlijk serieuze enkelblessure.

In de tweede helft ging Bayern door waar het was gebleven; met scoren. En natuurlijk was het Lewandowski die de trekker overhaalde. Met zijn tiende goal na vijf speelrondes vestigde de Pool een Bundesliga-record. Lewa kreeg de assist op zijn naam van de schitterende 4-0 van invaller Leroy Sané, die de bal in de verre kruising knalde. Het laatste wapenfeit was van invaller Jamal Musiala; 5-0.

RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC

Justin Kluivert kreeg van trainer Julian Nagelsmann zijn eerste basisplaats bij RB Leipzig. In de openingsfase liet de aanvaller zich direct gelden. Hertha-doelman Alexander Schwolow voorkwam met een knappe redding een pikstart van de Nederlander, die niet veel later in de achtervolging moest met Leizpig na de 0-1 van Jhon Cordoba.

De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. In de elfde minuut bracht Dayot Upamecano de wedstrijd in evenwicht. In de jacht op een voorsprong werd RB Leipzig geholpen door Deyovaisio Zeefuik. De rechtsback stond na rust koud in het veld toen hij in een tijdsbestek van vier minuten twee gele kaarten incasseerde en het veld alweer moest ruimen.

Met een man minder hield Hertha BSC tot de 77ste minuut stand. Cordoba bood Leipzig een helpende hand door een strafschop te veroorzaken. Marcel Sabitzer maakte geen fout vanaf elf meter en werd daarmee matchwinner. Dat gebeurde zonder Kluivert binnen de lijnen. De aanvaller had na ruim een uur plaats moeten maken.

Union Berlin
1 - 1
SC Freiburg
SC Freiburg

SC Freiburg, dat nog zonder de herstellende Guus Til speelde, heeft de positie in de subtop van de Bundesliga niet kunnen handhaven. Op bezoek bij Union Berlin moest genoegen worden genomen met een gelijkspel. De door Vincenzo Grifo verkregen voorsprong bleek een onvoldoende basis voor een volgend succes. Robert Andrich hielp de Berlijnse gastheren aan een punt.

FSV Mainz 05
2 - 3
Borussia Mönchengladbach

FSV Mainz 05 heeft zijn eerste punt van het seizoen door de vingers laten glippen. Borussia Mönchengladbach liet de ploeg van Jean-Paul Boëtius en Jerry St. Juste gedesillusioneerd achter. Jean-Philippe Mateta had met twee goals de gastheren nog wel richting een eerste succes gewezen. In het laatste kwartier ging het mis. Borussia Mönchengladbach, dat na een kwartier nog op voorsprong was gekomen door Lars Stindl, kwam een kwartier voor tijd langszij dankzij een benutte strafschop van Jonas Hofmann. Hij was in de 83ste minuut de aangever voor de winnende treffer van Matthias Ginter.