Ongekende Oranje-avond Arsenal: zes goals Van de Donk en Miedema

Reacties

De vrouwen van Arsenal hebben zich met grote dank aan Daniëlle van de Donk, Jill Roord en Vivianne Miedema eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Slavia Praag werd zeer ruim aan de kant gezet.

Ongekende Oranje-avond Arsenal: zes goals Van de Donk en Miedema
© Pro Shots

Twee weken geleden versloeg Arsenal de Tsjechen met 2-5. Toen maakte Miedema liefst vier goals en dus was de return op Meadow Park al nagenoeg een formaliteit. Dat werd het zeker toen Arsenal na één helft alweer een 4-0 voorsprong te pakken had. Het was niet in de laatste plaats aan de Nederlandse inbreng van The Gunners te danken dat die voorsprong al zo groot was bij rust.

Na 21 minuten was het namelijk Van de Donk die de ban brak voor de thuisploeg, waarna Kim Little een penalty benutte en daarmee voor de enige niet-Nederlandse goal van de eerste helft zorgde. Na de 2-0 van Little waren het nog Roord en Miedema die de wedstrijd definitief in het slot gooiden. Miedema deed dat ook nog eens op aangeven van Roord en mocht daarmee haar vijftigste goal in Arsenal-dienst vieren. De spits van de Oranje Leeuwinnen kan daarmee fenomenale cijfers overleggen met vijftig goals in 57 wedstrijden, waarvan vijftig als basisspeler.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na rust ging het Nederlandse Arsenal-feestje rustig verder en was het Van de Donk die de schijnwerpers opeiste. Na een krap kwartier in de tweede helft zorgde de 28-jarige middenvelder voor de 5-0 (wederom op aangeven van Roord) en twintig minuten voor tijd completeerde ze zelfs nog haar hattrick. Ze zette daarmee de 6-0 op het scorebord.

De gifbeker was daarmee nog niet leeg voor de bezoekers uit Praag. Nadat Van de Donk gewisseld was, deed Miedema er namelijk ook nog een schepje bovenop met niet één maar twee goals. Ook zij zette daarmee een hattrick op haar naam en ze bepaalde zodoende de eindstand op 8-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.