Ongekende blunder Almere-keeper zorgt voor open monden

Reacties

Almere City-doelman Chiel Kramer was maandagmiddag ongewild de meest besproken man bij het gelijkspel van zijn ploeg tegen RKC Waalwijk (1-1). De keeper beging een enorme blunder, waardoor Almere de winst uit handen gaf.

Ongekende blunder Almere-keeper zorgt voor open monden

In de slotfase van het duel kwam Kramer zijn doel uit en maakte hij een aanval van RKC onschadelijk door de bal voor de voeten van Rob van Sonsbeek weg te grissen. Nadat de keeper de bal binnenhield, vergat hij echter even dat de wedstrijd door werd gespeeld. Met de bal aan de voet keek hij naar Van Sonsbeek, die op de grond lang. Ondertussen was Pieter Langedijk naar de doelman toegerend. De aanvaller van RKC nam de bal over en schoot hem in het lege doel.

Kramer probeerde zich te herpakken na zijn fout, maar had het zwaar. 'Ik moet die bal gewoon in mijn handen pakken. Dan is er niets aan de hand', vertelt hij op de website van zijn club. 'Natuurlijk kan je op zo'n moment wel door de grond zakken, maar er waren nog zo'n tien minuten te spelen. Dan moet je door en er bij de eerstvolgende bal toch weer staan.'

Almere-coach Jack de Gier zag de blunder vanaf de bank aankomen. 'Chiel richtte zijn aandacht op de speler die op de grond lag en schrok ervan dat Langedijk plots voor hem opdook. We probeerden hem daar vanaf de bank nog op te attenderen, maar dat was al te laat. Het was een black-out momentje', vertelt De Gier.

Eerder in de wedstrijd was Almere op voorsprong gekomen door een doelpunt van Rick ten Voorde. Doordat het later weer gelijk werd, doen De Zwarte Schapen niet meer mee in de titelstrijd van de vierde periode. Concurrent De Graafschap won wel; met 2-0 van MVV Maastricht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.