Ongekende apotheose: 'coronaploeg' Fuenlabrada blijft niets bespaard

Reacties

Fuenlabrada heeft tegen Deportivo La Coruña op ongekende wijze de play-offs voor promotie naar La Liga misgelopen. Een penalty in de laatste minuut zorgde ervoor dat de ploeg, waar liefst 28 coronabesmettingen waren, zich niet plaatste voor de play-offs.

Ongekende apotheose: 'coronaploeg' Fuenlabrada blijft niets bespaard
© Pro Shots
Deportivo La Coruña
Deportivo La Coruña
2 - 1
Fuenlabrada
Fuenlabrada

Deportivo La Coruña en Fuenlabrada zouden oorspronkelijk op 20 juli tegenover elkaar staan tijdens de laatste speelronde op het tweede niveau in Spanje. Fuenlabrada kreeg echter te maken met liefst 28 coronabesmettingen. Omdat die ploeg nog zicht had op deelname aan de play-offs voor promotie naar La Liga, moest de wedstrijd alsnog ingepland worden. Dat zou eerst 5 augustus worden, maar uiteindelijk werd dat toch weer 7 augustus. Zelfs vrijdag, op de speeldag zelf, meldden Spaanse media nog dat er weer nieuwe corongevallen waren bij Fuenlabrada. De club ontkende dat op de officiële kanalen en dus werd vrijdag gewoon de uitwedstrijd tegen Deportivo gespeeld. Voor Deportivo stond er niets meer op het spel. De Spaanse kampioen van 2000 was al gedegradeerd naar het derde niveau van Spanje.

Pathé Ciss gaf Fuenlabrada eindelijk weer eens wat reden tot juichen. De Senegalees maakte na elf minuten de 0-1 voor de geplaagde club. Fuenlabrada nam daarmee een groot voorschot op deelname aan de play-offs, want alleen twee goals van Deportivo konden dat nog voorkomen. Toen zelfs in de tachtigste minuut de 0-1 stand nog steeds op het scorebord stond, leek het toch echt niet meer mis te kunnen voor Fuenlabrada.

Maar het ging nog wel mis. Nota bene Claudio Beauvue, die dit seizoen nog geen enkele goal gemaakt had, zorgde voor een ongekende mokerslag voor Fuenlabrada. De aanvaller maakte in de 84ste minuut de 1-1, waarna hij in de 95ste (!) minuut ook nog de 2-1 maakte. Hij benutte een strafschop en zorgde er daarmee hoogstpersoonlijk voor dat niet Fuenlabrada, maar Elche de play-offs voor promotie naar La Liga mag gaan spelen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Fuenlabrada
Meer over Fuenlabrada
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.