Ongekend foutenfestival bij Chelsea: 'Zo worden we geen kampioen'

De defensie van Chelsea maakt een nog weinig stabiele indruk in de eerste Premier League-wedstrijden van het seizoen. Het aantal tegengoals steeg door het gelijkspel tegen Southampton (3-3) naar negen. Meer dan de helft daarvan ontstond door individuele fouten.

Chelsea
Chelsea
3 - 3
Southampton
Southampton

Drie daarvan komen op het conto van doelman Kepa Arrizabalaga, die tegen Southampton in de problemen werd gebracht door een te korte terugspeelbal van Kurt Zouma. Maar ook zijn ploeggenoten delen dus in de malaise bij Chelsea. In het gehele vorige seizoen incasseerden de Londenaren slechts drie Premier League-goals door persoonlijke fouten, nu zijn dat er na vijf competitiewedstrijden dus al twee meer.

Manager Frank Lampard heeft er geen verklaring voor. 'We krijgen veel goals tegen, daar is geen enkele manager blij mee. Ik weet niet waar dit door komt. In deze competitie lopen veel goede aanvallers rond en misschien speelt de voorbereiding en het gebrek aan tijd om aan dingen te werken een rol. Maar het moet beter', zei Lampard tegen de BBC. 'We moeten meer solide worden, met individuele fouten geef je kansen weg.'

En dat is zonde, zeker afgaande op het wedstrijdverloop tegen Southampton. 'Je staat met twee goals voor en dan wil je het afmaken. In die fase speelden we ons beste voetbal van het seizoen tot nu toe', stelde Lampard. 'Maar Southampton is een goede ploeg. Ze zetten ons onder druk na hun eerste goal. Ik zei in de rust dat het doelpunt niet veel veranderde, maar in de tweede helft haalden we niet hetzelfde niveau. We kunnen beter.'

Werner
Toch was er ook reden tot blijdschap voor Lampard. Timo Werner maakte namelijk zijn eerste twee Premier League-goals voor Chelsea. 'Het waren geweldige doelpunten', zag Lampard. 'De tweede was ook van grote klasse qua teamprestatie, maar Timo moet dan nog veel doen.' De Duitse aanvaller was zelf uiteraard ook blij met zijn twee doelpunten. 'Maar ik wil de wedstrijd winnen. Daarom ben ik voor vijftig procent blij en voor vijftig procent niet.'

Met zes tegengoals in de laatste drie duels en negen in totaal weet Werner waar het aan schort, al heeft hij de oplossing niet paraat. 'Ik weet niet of we een probleem hebben, maar in de laatste drie wedstrijden krijgen we zes goals tegen en dat is niet wat we willen, we willen om de prijzen strijden. In Duitsland zeggen ze altijd dat de verdediging titels wint. Als we er zoveel tegenkrijgen, is het moeilijk om wedstrijden en prijzen te winnen.'