Ongeïnspireerd VVV kansloos ten onder in Waalwijk

Waar VVV-Venlo vorige week nog een knappe overwinning boekte op Feyenoord (2-1), heeft het zondag kansloos verloren van RKC Waalwijk: 4-0. Door de nederlaag in het degradatieduel zien de Limburgers de onderlinge afstand met de Waalwijkers groeien naar liefst acht punten.

De thuisploeg was in de beginfase de bovenliggende partij, maar moest nog wel een half uur wachten op de openingstreffer. Debutant Krisztián Németh werd in het strafschopgebied van VVV aangetikt door Ismo Vorstermans. De arbiter van dienst, Pieter Vink, bestrafte de lichte overtreding met een strafschop. Evander Sno bleef koel vanaf elf meter: 1-0.

Nog geen vijf minuten later lag de bal opnieuw achter VVV-doelman Dennis Gentenaar in het net. Frank van Mosselveld kon de bal volledig vrij binnenkoppen en stelde VVV daarmee voor een schier onmogelijke opgave.

Gevaar van de Venlonaren kwam er in de tweede helft nauwelijks meer. Robert Braber en Ricky ten Voorde maakten met hun treffers in de slotfase aan alle twijfel een einde.

RKC gaat NEC voorbij op de ranglijst maar kan weer terugzakken naar de veertiende plaats als de Nijmegenaren later op de dag van ADO Den Haag winnen. VVV staat op de zestiende plaats met vijf punten achterstand op nummer vijftien FC Utrecht. Foto: VI Images