Onenigheid Wenger en Coleman laait op na blessure Ramsey

Reacties

Bondscoach Chris Coleman van Wales denkt dat de hamstringblessure van middenvelder Aaron Ramsey voorkomen had kunnen worden. Arsenal-manager Arsène Wenger had de 25-jarige middenvelder volgens hem nooit mogen opstellen in de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Liverpool.

Onenigheid Wenger en Coleman laait op na blessure Ramsey

De Welshman was net teruggekeerd van het succesvolle EK, waarin zijn land strandde in de halve finale. Ploeggenoten Mesut Özil, Olivier Giroud en Laurent Koscielny kregen wel extra verlof na het EK. Coleman had niet verwacht dat Ramsey zou spelen tegen Liverpool. 'Het was een lang toernooi voor Aaron na een lang en zwaar seizoen', zegt de bondscoach tegen The Daily Mirror. 'Ik begrijp niet waarom hij anders is behandeld.' Wenger gaf na de wedstrijd toe dat hij zijn speler te snel had gebracht. Ramsey mist nu de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië op 6 september.

Relletje
Coleman en Wenger waren eerder al de hoofdrolspelers in een relletje. Vorig seizoen was het Wenger die Wales de schuld gaf van de hamstringblessure die Ramsey opliep in het Champions League-duel met Bayern München. Een week eerder speelde Ramsey nog de EK-kwalificatiewedstrijd met Wales tegen Andorra. Wenger had destijds verwacht dat de middenvelder rust zou krijgen, aangezien Wales toch al geplaatst was voor het EK.

Volgens Coleman ligt de schuld van veel blessuregevallen van Arsenal bij de club zelf. Momenteel zijn onder anderen Per Mertesacker, Carl Jenkinson en Alex Iwobi uitgeschakeld. 'Arsenal heeft een bepaalde manier van werken. Er is al veel gezegd over hun ziekenboeg, maar dat is aan hen. Ik ben alleen teleurgesteld dat we een geweldige speler kwijt zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.