O'Neill baalt van strafschop: 'Cillessen kan niet zo zijn doel uit wandelen'

Bondscoach Michael O'Neill zegt zijn spelers weinig te kunnen verwijten na het gelijkspel van Noord-Ierland tegen het Nederlands elftal. De trainer baalt van de gemiste kansen in de eerste helft, maar erkent ook dat zijn ploeg in de tweede helft simpelweg niet goed genoeg was.

Bij Sky Sports is O'Neill realistisch na de cruciale thuiswedstrijd die in een 0-0 gelijkspel is geëindigd. De Noord-Ieren hebben door de eerdere prestaties in de Nations League nog een vangnet, maar wie de tegenstander is in de play-offs is nog niet bekend. O'Neill focust zich voor nu dan ook nog liever op de wedstrijd tegen Oranje: 'We kunnen tevreden zijn over een paar dingen, maar het was ook frustrerend. We begonnen goed en hadden een paar goede kansen, waaronder die penalty natuurlijk, maar die hebben we niet benut.'

O'Neill neemt het op voor Steven Davis, die volgens zijn bondscoach zelf ook echt wel weet dat zijn strafschop erg slecht was. Volgens de trainer werd zijn captain ook niet geholpen door het handelen van scheidsrechter Szymon Marciniak, die in de ogen van de Noord-Ieren harder had moeten optreden tegen Jasper Cillessen. 'De scheidsrechter handelde de situatie slecht af. De doelman kan niet zo zijn doel uit wandelen. Dat daar niets tegen werd gedaan, vond ik simpelweg slecht. Ik ga hier niet pleiten voor het geven van geel, het is aan de scheidsrechter om te beslissen wat hij doet in zo'n situatie. Maar de bal ligt al op de stip, de keeper staat al op zijn lijn en dan besluit hij toch weer weg te lopen om zo voor extra afleiding te zorgen', blikt O'Neill terug op het misschien wel belangrijkste moment van de wedstrijd.