Onderzoek wijst spectaculaire transferwaardes Antony en Gakpo uit

Reacties

Ajax en PSV hebben goud in handen komende zomer op de transfermarkt. Dat blijkt uit cijfers van het Franse bureau CIES, dat onderzoek deed naar de hoogste transferwaardes van spelers buiten de vijf sterkste Europese competities.

Onderzoek wijst spectaculaire transferwaardes Antony en Gakpo uit
© Pro Shots

Benfica-spits Darwin Núñez komt als hoogste uit de koker. Volgens het algoritme van CIES is de Uruguayaan, dit seizoen goed voor 34 doelpunten in 40 duels voor Benfica, liefst 71 miljoen euro waard. Dat heeft ook alles te maken met zijn tot medio 2025 doorlopende contract, dat zwaar meeweegt in het transferwaarde-algoritme van de Franse onderzoekers.

Ajax-aanvaller Antony is de nummer twee op de lijst. Volgens de modellen van het CIES is de Braziliaan 58 miljoen euro waard op de huidige transfermarkt. Met een huidige transfersom zou de 22-jarige dribbelaar na Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong de duurste uitgaande transfer in de clubhistorie van de Amsterdammers worden. Ook Sébastien Haller staat in de toptien. De spits, die tien keer scoorde in de groepsfase van de Champions League, zou veertig miljoen euro waard zijn.

Cody Gakpo is de hoogste Nederlander op de lijst. De PSV-aanvaller, die in de belangstelling staat van onder meer Arsenal, Liverpool en Manchester City, verdient volgens het onderzoek van het CIES een prijskaartje van vijftig miljoen euro.

In het onderzoek van het CIES zijn de competities uit de volgende landen meegenomen: Portugal, Nederland, Brazilië, België, Verenigde Staten, Canada, Oostenrijk, Turkije, Denemarken, Zwitserland en Schotland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toptien Eredivisie

Speler Club Transferwaarde
Antony Ajax 58
Cody Gakpo PSV 50
Sébastien Haller Ajax 40
Jurriën Timber Ajax 40
Orkun Kökçü Feyenoord 39
Ryan Gravenberch Ajax 38
Jesper Karlsson AZ 37
Lisandro Martínez Ajax 31
Ibrahim Sangaré PSV 28
Luis Sinisterra Feyenoord 27
'Ten Hag moet bij United eisen dat ze Ajax-beul Núñez halen'
PSV wil Gakpo overtuigen: Van Nistelrooij, WK én veranderingen bij Ajax
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.