Onderzoek naar pesterijen leidt tot vertrek Aston Villa-directeur

Reacties

Aston Villa heeft afscheid genomen van Kevin MacDonald, directeur voetbalzaken bij de Premier League-club. De samenwerking tussen MacDonald en de club komt tot een einde nadat onderzoek werd gedaan naar pesterijen van MacDonald in de jaren negentig.

Onderzoek naar pesterijen leidt tot vertrek Aston Villa-directeur

Aston Villa startte een onderzoek naar MacDonald nadat The Guardian in december een interview publiceerde met voormalig middenvelder van de club, Gareth Farrelly. Farrelly speelde tussen 1992 en 1997 bij de club uit Birmingham en verweet MacDonald verbaal en fysiek getreiter. Hij stelde in het interview zelfs door een ongekend diep dal te zijn gegaan en zelfs gedacht heeft aan zelfdoding door de aanhoudende negativiteit van MacDonald, die vanaf 1995 verschillende functies bij The Villans bekleedde. Hij was er onder meer coach van jeugdelftallen en het reserveteam.

In een statement laat Aston Villa weten dat per direct afscheid is genomen van MacDonald. Volgens de club uit de Premier League zijn niet-speler-gerelateerde zaken de oorzaak. De resultaten van het onderzoek zijn gedeeld met de Engelse voetbalbond (FA), de organisatie van de Premier League en andere autoriteiten, maar details daarvan zullen niet openbaar gemaakt worden. 

Aston Villa biedt excuses aan alle voormalige spelers die te maken hebben gehad met ongewenst gedrag, dat de club niet tolereert. De club verzekert bovendien dat bescherming van de spelers tegenwoordig onherkenbaar is ten opzichte van het verleden en hedendaags bekend staat als 'excellent'.

MacDonald was niet alleen coach van het jeugdteam en de reserves, maar was in 2010, 2015 en 2018 ook interim-coach van Aston Villa na het vertrek van respectievelijk Martin O'Neill, Paul Lambert en Steve Bruce. Aston Villa gaat op zoek naar een nieuwe directeur voetbalzaken. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.