Onderbroekenlol Ronaldo, Miha ziet voetbal als mannensport

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Onderbroekenlol Ronaldo, Miha ziet voetbal als mannensport

• Stijf onderaan. Degradatie onvermijdelijk. Een waardeloos seizoen. Dat moet zo ongeveer de gedachtegang van het bestuur van Premier League-hekkensluiter Aston Villa. Er is dit jaar immers geen Speler van het Jaar-verkiezing van de roemruchte club. Maar goed ook, kandidaten konden wij ook niet zo goed verzinnen.

Daniel Sturridge heeft zo zijn eigen methode om aan te geven hoe belangrijk hij het Europa League-duel met Borussia Dortmund vindt. De spits van Liverpool vertelde een dag voor de return - in Dortmund werd het 1-1 - het volgende. 'Dit voelt als de finale tegen een vriend in een FIFA-game. Je hebt allebei twintig pond ingelegd en het zweet staat in je handen.' Uiteraard is het goed bedoeld en hopen we voor Sturridge dat hij kan schitteren. Maar als je zo'n tweehonderdduizend euro in de week verdient, zweten vanwege een weddenschapje van twintig pond... (ANP)

• De ontslagen Sinisa Mihajlovic heeft de fans van AC Milan bedankt voor de steun die hij toch heeft gevoeld tijdens zijn korte bewind als coach van de Rossoneri. Eigenlijk wilde de trainer nergens op ingaan, maar toen hij werd geconfronteerd met uitspraken van de verloofde van middenvelder Kevin-Prince Boateng liet hij zich toch verleiden. 'Ik wil niet discrimineren, maar ik denk dat vrouwen niet over voetbal moeten praten. Dat kunnen ze namelijk niet.' Wij zijn het niet eens met Sinisa, maar snappen zijn felheid wel. Wellicht had de desbetreffende journalist nog meer reactie gehad bij het noemen van de naam Barbara Berlusconi…

• Papa Silvio Berlusconi deed woensdag nog maar eens een duit in het zakje wat betreft de onrust bij AC Milan. De eigenaar stelde dat het Milan van Mihajlovic 'het slechtste ooit was' en praatte daarmee zijn eigen beleid goed. En dat voor een man...

• Oordeel zelf. Hieronder een gevalletje Spaanse voetbalhumor (een fan doet Manucho na op straat) en eenzelfde poging bij het Rotterdamse Sparta (reservedoelman Ricardo Kieboom werd wakker met een boodschap op zijn hoofd na een kampioensfeestje). Allebei leuk, allebei niet leuk of een van de twee?

'Ik ben gewoon niet fit.'
• Bayern München-verdediger Mehdi Benatia reageert in de Duitse pers op het verhaal van BILD. De verdediger zou immers zijn paspoort zijn vergeten en daarom niet mee zijn afgereisd voor het Champions League-duel met Benfica. Niets van waar, volgens de Marokkaan. Hoe dan ook, zijn paspoort was niet nodig.

Cristiano Ronaldo was na het eigenhandig wegpoetsen van de 2-0 achterstand tegen VfL Wolfsburg in een goede bui. De Portugees, die met drie goals Real Madrid naar de halve finale van de Champions League, kwam nog even terug op de foto die viral ging na de gewonnen Clásico. 'Die gozer heeft een goed lichaam', grapte Ronaldo over zichzelf. Een gevalletje onderbroekenlol. (AS)

Zinedine Zidane schoot Real Madrid in de Champions League-finale van 2002 met een briljante volley naar de winst op Bayer Leverkusen. De Fransman, tegenwoordig trainer bij De Koninklijke, merkte dinsdagavond dat de broeken die hij draagt langs de lijn een stuk minder flexibel zijn dan die korte sportbroekjes. Zizou reageerde zo heftig op een gemiste kans van Karim Benzema dat hij uit zijn broek scheurde.

'Ibrahimovic zegt dat hij nooit zo goed was als dit seizoen? Niks van gezien in Manchester'
• Bij de Franse sportkrant L'Equipe baalt men flink van de uitschakeling van Paris Saint-Germain. 'Het is altijd hetzelfde liedje', kopte de krant. Ook bij de rapportcijfers komen de spelers van Laurent Blanc er niet goed vanaf. Zo krijgt Gregory van der Wiel een 5, Zlatan Ibrahimovic krijgt zelfs een 3. Blanc zelf komt er overigens met een 2 ook niet bijzonder goed vanaf.

'Veel mensen denken dat ik geblesseerd wíl zijn. Ik wil zeker niet geblesseerd zijn'
• Andy Carroll miste de afgelopen jaren zoveel wedstrijden door blessureleed dat men in Engeland blijkbaar ging vermoeden dat hij het leuk vond. De bonkige spits van West Ham United verzekert dat dat niet het geval is. Zijn hattrick tegen Arsenal afgelopen zondag liet in ieder geval zien dat hij het voetballen nog niet verleerd is. (Daily Telegraph)

'Ik ging ooit naar Feyenoord om prijzen te pakken. Het wordt nu wel eens tijd. En ik denk ook dat het ons misschien wel over een drempel kan helpen'
Karim El Ahmadi is bezig aan zijn zesde seizoen bij Feyenoord, maar won nog nooit een prijs met de Rotterdammers. In 2010 stond hij wel in de bekerfinale, maar de dubbele ontmoeting met Ajax werd over twee wedstrijden met 6-1 verloren. De Marokkaans international hoopt nu wel aan het langste eind te trekken. (AD)

'Het is hun plicht het team te steunen, maar ze begonnen pas te zingen in de 76ste minuut'
Rio Ferdinand was te gast bij het Engelse programma BT Sport om het duel tussen Manchester City en Paris Saint-Germain te analyseren. De verdediger, die van 2002 tot 2014 voor Manchester United speelde, laat niet vaak een mogelijkheid liggen om de aartsrivaal van kritiek te voorzien. Volgens Ferdinand begonnen de fans van City pas te zingen na het verlossende doelpunt van Kevin De Bruyne.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.