'Onbekend' Jong PSV toont veerkracht na bliksemstart MVV

Een razendsnel doelpunt heeft MVV Maastricht geen driepunter opgeleverd op bezoek bij Jong PSV. Na een vermakelijke wedstrijd stond er in Eindhoven een 2-2 eindstand op het scorebord.

Jong PSV
Jong PSV
2 - 2
MVV Maastricht

Trainer Dennis Haar van Jong PSV moest het met een piepjonge selectie doen tegen MVV. Spelers als Dante Rigo, Mike van de Meulenhof, Maxi Romero, Mauro Júnior, Mohammed Ihattaren en Cody Gakpo waren bijvoorbeeld niet beschikbaar. Daardoor stonden er nu talenten als Bertalan Kun, Youri Roulaux, Baggio Wallenburg en Tijn Daverveld in de basis.

Die onervaren spelers keken al na achttien seconden tegen een achterstand aan. Joeri Schroijen, die ook een verleden heeft in de jeugd van PSV, nam een voorzet in één keer op zijn slof en bezorgde MVV een droomstart in Eindhoven. Heel lang konden de Limburgers daar niet van genieten. Zes minuten later ging de bal op de stip na een overtreding van Luc Mares. Matthias Verreth benutte het buitenkansje: 1-1.

Toch was het MVV dat bij rust op voorsprong stond. In de 42ste minuut zorgde Shermar Martina voor het hoogtepunt van de wedstrijd door drie PSV'ers zijn hielen te laten zien en vervolgens de korte hoek te vinden. De voorsprong was zeker niet onverdiend, want MVV had het betere van het spel en werd vooral via uitblinker Schroijen regelmatig gevaarlijk.

Omdat MVV slordig bleef in de eindfase, hield Jong PSV uitzicht op een goed resultaat. Dat resultaat kwam er ook dankzij een intikker van Joël Piroe (foto). De spits scoorde na een slippertje van MVV-doelman Luuk Koopmans, die een schot van afstand slecht verwerkte. Saillant detail: Koopmans wordt dit seizoen door PSV verhuurd aan de Limburgse club.

Jong PSV blijft na het gelijkspel een subtopper in de Keuken Kampioen Divisie, MVV moet het doen met een plek onderin de middenmoot. De bezoekers eindigden het duel bovendien met tien man nadat Mares twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart ontving. Met een man meer slaagde Jong PSV er ondanks een enorme kans voor Zakaria Aboukhlal niet in een derde goal te forceren.