Onbegrip bij Pogba en Griezmann na onthutsend optreden

Reacties

De sterspelers van Frankrijk hebben ook geen verklaring voor het zo zwakke spel bij de 2-0 nederlaag tegen Turkije in de EK-kwalificatiereeks. Wel vindt Antoine Griezmann dat er tactisch beter getraind moet worden, iets dat bondscoach Didier Deschamps zich moet aantrekken.

Onbegrip bij Pogba en Griezmann na onthutsend optreden

Griezmann vertelde dat er na afloop in de kleedkamer gesproken werd over wat er precies is misgegaan, maar hij kon de vinger ook niet exact op de zere plek leggen. Tegen France Football zei de linkspoot: 'We hadden amper kansen. We hebben niet eens op doel geschoten. We maakten technische fouten, ik speelde ook niet goed.'

Vermoeidheid mag volgens de aanvaller geen excuus zijn voor de wereldkampioenen. 'Nee, we zoeken niet naar dat soort excuses. Turkije was gewoon beter. Ik had hetzelfde gevoel als tegen Nederland in november (2-0 nederlaag, red.). We moeten tactisch gaan werken en meer offensief trainen', aldus Griezmann, die daarmee indirect kritiek uitte op Deschamps.

Paul Pogba maakte een gedesillusioneerde indruk. Volgens hem was het geen mentale kwestie: 'We waren er klaar voor en wisten dat het zwaar ging worden. Ik weet het ook niet, de simpelste passes gingen mis. We waren erg zwak en totaal niet gevaarlijk. Ik kan me niet eens herinneren wanneer we voor het laatst zo slecht zijn geweest. We moeten nadenken over oplossingen en met een antwoord komen. We willen ons zo snel mogelijk revancheren, in de volgende wedstrijd al.'

Kwalificatie voor het EK is nog niet echt in gevaar gekomen voor de Fransen, die met zes punten uit drie duels achter Turkije tweede staan in Groep H. Dinsdagavond wacht een uitwedstrijd tegen Andorra.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep H EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
10
8
1
1
25-6
+19
25
2
Turkije
10
7
2
1
18-3
+15
23
3
IJsland
10
6
1
3
14-11
+3
19
4
Albanië
10
4
1
5
16-14
+2
13
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.