'Onbegrijpelijk dat hier geen directe rode kaart werd getoond'

Reacties

Feyenoord bereikte donderdagavond voor het eerst sinds 2020 de bekerfinale door een overwinning op FC Groningen. Toch was er uit Rotterdams perspectief een smet op de avond: het uitvallen van Calvin Stengs met wat lijkt op een zware blessure.

'Onbegrijpelijk dat hier geen directe rode kaart werd getoond'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
FC Groningen
FC Groningen

In de slotfase ging het mis voor de Feyenoorder, na een harde overtreding van tegenstander Marvin Peersman. Na de aanvaring met de Vlaming moest Stengs het veld van De Kuip afgedragen worden. Na afloop was er veel discussie of de gele kaart die Peersman van Danny Makkelie kreeg wel genoeg straf was. Mario van der Ende, Makkelies vakbroeder in ruste, vindt van niet.

'Ik kreeg vanavond al een aantal apps. Dus heb ik zojuist de overtreding op Calvin Stengs bij Feyenoord – FC Groningen nog even teruggekeken. Onbegrijpelijk dat hier geen directe rode kaart werd getoond en dat de VAR niet ingreep', zo meldde de oud-scheidsrechter zich snel na de wedstrijd op X. De Hagenaar kreeg bijval van ESPN-analyticus Kees Kwakman.

'Natuurlijk is het niet de intentie van Peersman, maar kijk hoe hij met twee benen inkomt. De intensiteit kan wel laag geweest zijn, maar kijk even hoe het met Stengs afloopt. Voor mij kan je hier een rode kaart voor trekken. Dat andere been er ook bij... hij kan nooit bij de bal, je neemt een risico', aldus Kwakman. Ex-Feyenoorder Karim el Ahmadi, ook als duider uitgenodigd door ESPN, vond dan weer dat een plaatsverwijzing te zwaar zou zijn geweest.

'Ik vond het niet echt een rode kaart. Hij wilde een counter eruit halen, niet iemand bewust blesseren. Voor mij is het niet echt rood, hij viel ook ongelukkig. Een directe rode kaart, zo zag het er voor mij niet uit', sprak El Ahmadi.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Meer C. Stengs
Meer over C. Stengs
Meer M. Peersman
Meer over M. Peersman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.