Onana stelt Inzaghi voor lastige keuze: 'Heeft hij het lef?'

Reacties

Andre Onana maakt tot nu toe een goede indruk bij Internazionale. De 26-jarige keeper kwam in de zomer transfervrij over van Ajax en mag tot nu toe alleen in de Champions League in actie komen. Als het aan Italiaanse media ligt, komt daar spoedig verandering in.

Onana stelt Inzaghi voor lastige keuze: 'Heeft hij het lef?'
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 0
Barcelona
Barcelona

Met Onana onder de lat verloor Inter de eerste groepswedstrijd van Bayern München (0-2), maar vervolgens wonnen de Italianen zonder tegendoelpunt van Viktoria Plzen (0-2) en Barcelona (1-0). De Kameroener maakte in die wedstrijden een goede indruk. Volgens Italiaanse media moet Samir Handanovic, al sinds 2012 de eerste keeper bij Inter, vrezen voor zijn plek.

'In het begin van de wedstrijd tegen Barcelona had hij een wat gekke actie met Raphinha in zijn buurt, maar Onana is duidelijk beter in vorm dan Handanovic', schreef La Repubblica. 'De vraag is of trainer Simone Inzaghi het lef heeft om nu echt te kiezen voor Onana, ook in de competitie. De fans hopen erop.'

Genoeg redenen
Ook Eurosport concludeerde dat Inzaghi voor een lastige keuze staat. 'Na twee maanden meekijken en drie kansen in de Champions League lijkt Onana klaar om het Handanovic echt lastig te maken. Inzaghi legde al uit dat hij de komende maanden blijft rouleren, maar er zijn genoeg redenen om definitief voor de voormalig doelman van Ajax te kiezen.'

De televisiezender somt een aantal redenen op, bijvoorbeeld dat Onana een moderne keeper is die ook sterk is met zijn voeten. Ook zou het inmiddels tijd worden dat de 38-jarige Handanovic het stokje gaat overdragen en zou het rouleren tussen twee sterke keepers slechte gevolgen hebben, waarbij wordt gekeken naar Gianluigi Donnarumma en Keylor Navas bij Paris Saint-Germain.

De kans dat Inzaghi definitief voor Onana gaat kiezen lijkt nog klein. Handanovic is zijn eerste aanvoerder bij Inter en speelde meer dan vierhonderd wedstrijden voor de club. Daarmee lijkt hij voorlopig een streepje voor te hebben.

Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.