Onana incasseert volgende tegenvaller in eigen land

Reacties

Kameroen dreigt het WK te gaan missen na de nederlaag tegen Algerije. Ook voor Mali was er geen thuisvoordeel in de play-offs.

Onana incasseert volgende tegenvaller in eigen land
© Pro Shots
Kameroen
Kameroen
0 - 1
Algerije
Algerije

Andre Onana kent niet de beste weken van zijn carrière. Na de tegenvallende tijd bij Ajax met opvallend veel tegengoals raakte hij in eigen land op weg naar de nationale  ploeg betrokken bij een auto-ongeluk. De doelman bleef ongedeerd en kon daarom vrijdag in Limbe ook onder de lat plaatsnemen in het eerste duel met Algerije.

Veel genoegen beleefde hij niet aan het eerste deel van het tweeluik om een WK-ticket. De Ontembare Leeuwen keken bij rust tegen een achterstand aan. Islam Slimani was met een rake kopbal de gevierde man, ook omdat Onana de bal niet via de lat uit zijn doel kon houden.

In de tweede helft, die ook werd onderbroken vanwege onrust op de tribunes, slaagde Kameroen er niet in de nederlaag te voorkomen. Dinsdag moeten Onana en co daarom in Algerije de opgelopen schade zien te repareren.

Mali
Mali
0 - 1
Tunesië
Tunesië

Mali kan de hoop op een WK-optreden in Qatar bijna vergeten. Moussa Sissako mocht zich verantwoordelijk voelen voor de thuisnederlaag tegen Tunesië. De Malinese verdediger van Standard Luik tekende met een ongekend eigen doelpunt voor de voorsprong voor de gasten en moest kort voor rust met een rode kaart van het veld.

Met een man meer hield Mali de schade verder beperkt. Tunesië bleef steken op een magere zege als resultaat van de eerste ontmoeting in de barrage voor een WK-ticket.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.