Omstreden Rubiales vervolgd: WK-kus leidt mogelijk tot jaren celstraf

Reacties

De nasleep van de WK-finale zit er voor Luis Rubiales nog altijd niet op. De afgetreden bondsvoorzitter wordt namelijk gedagvaard door de Spaanse justitie, melden diverse Spaanse media. Een gevangenisstraf hangt hem nu boven het hoofd.

Omstreden Rubiales vervolgd: WK-kus leidt mogelijk tot jaren celstraf
© Pro Shots

Zondagavond stapte Rubiales op als frontman van de voetbalbond. Hij kwam in het middelpunt van wereldwijde ophef toen hij Jennifer Hermoso na de door de Spaanse vrouwenploeg gewonnen WK-finale een kus op de mond gaf. De wereldkampioene was daar echter niet van gediend, bleek later. Een stortvloed aan kritiek volgde.

In een interview met de Britse verslaggever Piers Morgan gaf Rubiales afgelopen weekend aan af te zwaaien. Ook als vice-voorzitter van de UEFA, een functie die hij eveneens bekleedde. Onder hoge druk ging hij uiteindelijk overstag voor die besluiten.

Inmiddels heeft ook de Spaanse onderzoeksrechter zich met de zaak bemoeid. Rubiales is opgeroepen om zich vrijdag om 12.00 uur te melden voor een verhoor. Daar kan hij als verdachte van seksuele agressie reageren op de aantijgingen.

Deskundigen beweren dat Rubiales mogelijk een zware sanctie voor de kus boven het hoofd hangt. Een sanctie die mogelijk zou kunnen oplopen tot vier jaar gevangenisstraf. De onderzoeksrechter moet nu bepalen of er voldoende bewijs is tegen de aantijgingen aan het adres van Rubiales.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.