'Ommezwaai in Barcelona: paria Umtiti mag plotseling tóch blijven'

Reacties

Hij leek keihard op weg naar de uitgang bij Barcelona, maar Samuel Umtiti mag nu plotseling tóch blijven, zo melden meerdere Spaanse media. Het lijkt er dus sterk op dat trainer Ronald Koeman dit seizoen 'gewoon' kan beschikken over de Franse verdediger.

'Ommezwaai in Barcelona: paria Umtiti mag plotseling tóch blijven'
© Pro Shots

De nu 27-jarige Umtiti kwam in 2016 van Olympique Lyon naar Barça. In zijn twee eerste seizoenen stond hij in totaal nog 48 keer in de basis in La Liga, maar langzaam maar zeker werd hij een steeds minder vaste waarde. En als hij mocht meedoen, viel hij meer dan eens in negatieve zin op. De Frans international werd ook geplaagd door blessures, vorig seizoen kwam hij mede daardoor bijvoorbeeld tot slechts zes basisplaatsen in de competitie.

Deze zomer leken beide partijen dan ook afscheid van elkaar te gaan nemen. OGC Nice, AS Monaco, Zenit Sint-Petersburg en AS Roma toonden naar verluidt allemaal interesse, maar de wereldkampioen wilde alleen nadenken over een verhuur, en dan het liefst aan een club die dit seizoen uitkomt in de Champions League. Een deal kwam er maar niet, Barcelona zou op een gegeven moment zelfs hebben overwogen om zijn nog tot 2023 doorlopende contract te ontbinden.

Die situatie lijkt plotseling compleet te zijn veranderd. Spaanse media als Sport en El Mundo Deportivo melden nu dat hij tóch blijft. Umtiti zou volgens de kranten een gesprek hebben gehad met de clubleiding, de conclusie daarvan is dat hij dit seizoen mag aantonen dat hij weer op topniveau kan komen, na het eerder genoemde blessureleed. En dus kan Koeman komend jaar alsnog beschikken over Umtiti, zo lijkt het.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.