'Omkoopschandaal Barça doet ook scheidsrechters pijn'

Reacties

De Negreira-zaak die Barcelona nog steeds boven het hoofd hangt, is ook slecht nieuws voor scheidsrechters in Spanje. Voor het eerst sprak een arbiter zich uit over de corruptiezaak tegen Barça.

'Omkoopschandaal Barça doet ook scheidsrechters pijn'
© Pro Shots

Als vicevoorzitter van de Spaanse scheidsrechterscommissie ontving José María Enríquez Negreira tussen betalingen van Barcelona, onderzocht wordt waarom Negreira in die tijd werd betaald. Hoewel Barça via president Joan Laporta uitsprak zich niet druk te maken om de zaak, is het hard aangekomen in de Spaanse scheidsrechterswereld.

Alejandro Hernández Hernández, die meer dan tweehonderd wedstrijden floot op het hoogste niveau van Spanje, heeft als eerste arbiter een reactie gegeven op de zaak. 'De schade die dit toebrengt aan de arbitrage in Spanje is niet meer te repareren. Ik dacht eerst dat het om fake news ging', sprak hij uit bij COPE.

Het doet Hernández Hernández pijn dat een collega van hem heeft samengewerkt met een club. 'Een akkoord tussen een lid van de scheidsrechterscommissie en een club is illegaal. Ik schep altijd op over onafhankelijkheid en een collectief, maar dat kan niet als een lid van dat collectief een deal heeft gesloten met een club.'

Zelf geeft Hernández Hernández aan dat hij niet vreest voor een straf. 'We hebben een schoon geweten als scheidsrechterskorps en op juridisch vlak hebben we dan ook geen enkele zorgen.' Het laatste nieuws rondom de Negreira-zaak is dat Laporta officieel is aangeklaagd en dat hij zich dus moet verdedigen in een rechtbank. Er zijn inmiddels diverse huiszoekingen verricht in de jacht op meer bewijs tegen Barcelona en de voormalig vicevoorzitter van de Spaanse scheidsrechterscommissie Negreira.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.