Omhaal leidt oefenverlies experimenterend PSV in

Reacties

PSV heeft in Qatar het vriendschappelijke duel met Club Brugge verloren (1-2). De Eindhovense club kwam met drie opvallende namen aan de aftrap.

Omhaal leidt oefenverlies experimenterend PSV in
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 2
Club Brugge
Club Brugge

De invulling van de aanval is een van de interessante kwesties van het trainingskamp van PSV in Doha. Door het blessureleed bij Donyell Malen en Kostas Mitroglou is het aantal opties voor trainer Ernest Faber beperkt.

In het eerste oefenduel in Qatar mocht Noni Madueke zich laten zien in de Eindhovense voorhoede. De zeventienjarige Brit, die dit seizoen bij Jong PSV tot twee duels kwam, werd in de aanval geflankeerd door Mohamed Ihattaren en Bruma. Na een half uur liet hij de kans liggen met een goal de aandacht te trekken. Zijn inzet eindigde in het zijnet.

Het vriendschappelijke duel met Club Brugge bood een indruk van Justin de Haas in een positie waarvan de invulling ook nog open ligt; die van linksback. Op het middenveld begon Ibrahim Afellay. Voor de routinier was dat een ongewoon gegeven gezien zijn zeer beperkte speeltijd in de eerste seizoenshelft.

In de eerste helft kon PSV tegen een B-team van Club Brugge het verschil niet maken. Na rust kwam de Eindhovense formatie met een nagenoeg compleet andere ploeg binnen de lijnen. Ook Madueke, De Haas en Afellay maakten plaats.

Jelle Vossen tekende kort na de hervatting met een omhaal voor het eerste doelpunt van de wedstrijd. In het laatste half uur, met onder anderen Ruud Vormer binnen de lijnen, hield Club Brugge PSV van het scoren af. Sterker nog, de Belgen maakten halverwege de tweede helft in de persoon van Eduard Sobol de 2-0.

PSV deed nog wat terug via Ritsu Doan, die op aangeven van Cody Gakpo een prima aanval een passend slot gaf. De ploeg van Faber slaagde er niet in nog een keer te scoren om de nederlaag te voorkomen. PSV speelt zaterdag nog tegen AS Eupen, dat de laatste sparringpartner is voor de Eindhovense formatie terugkeert naar Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.