Oman en Koeweit bieden oplossing voor WK-plan Infantino

Reacties

Een WK met 48 landen is voor gastheer Qatar een nagenoeg onmogelijke klus. De FIFA onderzoekt een oplossing in de regio.

Oman en Koeweit bieden oplossing voor WK-plan Infantino

Gianni Infantino streeft er nog immer naar om het deelnemersveld voor het WK in Qatar naar 48 landen te vergroten. Volgende week wordt er een besluit verwacht op een FIFA-bijeenkomst in Miami. Het plan van de FIFA-president brengt logistieke problemen met zich mee aangezien Qatar in dat geval over onvoldoende accommodaties beschikt.

Gezien de politieke spanningen in de regio is het niet even makkelijk om uit te wijken naar omliggende landen. Zo leven Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten diplomatiek op voet van oorlog, terwijl Saudi-Arabië ook slecht ligt op het mondiale toneel.

Oman en Koeweit, die bij de diplomatieke problemen in het Midden-Oosten een neutrale rol innemen, bieden mogelijk een oplossing, waarbij het WK een soort Midden-Oosten-toernooi wordt. Infantino zou afgelopen week beide landen hebben bezocht om de mogelijkheden te onderzoeken.

De FIFA houdt de kaken op elkaar met betrekking tot Infantino's plan. Vanuit het Midden-Oosten wordt er wel gereageerd. 'Koeweit kan een zeer belangrijke rol spelen', zei Mohammed Khalfan Al Romaithi tegen AP. 'Ze hebben één groot stadion en zijn er twee aan het bouwen. Dat zou het probleem kunnen oplossen', aldus de voorzitter van de Qatarese Sport Autoriteit, die in april voorzitter wil worden van de Aziatische bond.

De geboden uitweg betekent nog allerminst dat het WK in 2022 ook in Koeweit en Oman zal worden gehouden. 'Het is het WK van Qatar, en niet van een ander land', aldus Al Romaithi. 'Maar als de FIFA besluit het deelnemersveld uit te breiden naar 48 landen, dan hoop ik dat we het allemaal steunen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.