Infantino voorziet beter WK met 48 landen en wijst op absentie Oranje

Reacties

FIFA-president Gianni Infantino denkt dat het WK kwalitatief alleen maar beter kan worden van een deelnemersveld met 48 in plaats van 32 landen. Vanaf 2026 wordt overgegaan op dit aantal, mogelijk zelfs al over ruim vier jaar in Qatar.

Infantino voorziet beter WK met 48 landen en wijst op absentie Oranje

'De beslissing om meer landen toe te laten is unaniem genomen', brengt Infantino in herinnering in gesprek met ESPN en andere media. De Zwitser is het niet eens met de stelling dat er te weinig sterke landen zijn voor een WK met 48 deelnemers.

'Je hoeft alleen maar naar dit toernooi te kijken, naar de landen die er niet bij waren: Nederland, Italië, Chili en Kameroen', meldt Infantino. 'Finalist Kroatië bereikte dit toernooi via de play-offs. Meer deelnemers betekent meer kwaliteit. Ik weet nu al dat Mexico, de Verenigde Staten en Canada in 2026 een fantastisch WK gaan organiseren.'

Of al in 2022 wordt overgegaan op 48 deelnemers wordt waarschijnlijk dit jaar nog besloten. Infantino wil eerst polsen of organisator Qatar dit ziet zitten. Het oliestaatje ging namelijk jarenlang uit van een regulier WK met 32 landen en het is de vraag of Qatar is toegerust op een mega-WK met tachtig duels (zestien meer dan nu). De mondiale titelstrijd wordt over vier jaar tussen 21 november en 18 december afgewerkt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.