OM vervolgt Quincy Promes voor poging tot moord

Quincy Promes zal worden vervolgd voor poging tot moord. Het Openbaar Ministerie van Amsterdam bevestigt aan VI na berichtgeving van RTL Boulevard dat de tenlastelegging wordt verzwaard.

OM vervolgt Quincy Promes voor poging tot moord
© Pro Shots

Promes (30) wordt ervan verdacht dat hij op 25 juli 2020 zijn neef in zijn knie heeft gestoken. De aanvaller werd daar, toen hij nog in dienst van Ajax werd, ook voor gearresteerd. Promes werd toen na twee dagen verhoord te zijn geweest naar huis gestuurd.

In november meldde het OM dat het Promes wilde vervolgen voor poging tot doodslag en zware mishandeling. Actualiteitenprogramma Nieuwsuur bracht dinsdag naar buiten dat Promes de steekpartij had bevestigd tegenover familieleden. De telefoon van de aanvaller blijkt te zijn getapt door de politie.

In de transcriptie van de tapgesprekken is volgens Nieuwsuur te lezen dat de voetballer zijn neef dood wilde steken. Het OM heeft de tenlastelegging nu verzwaard.

Wanneer het proces tegen Spartak Moskou-aanvaller en vijftigvoudig Oranje-international Promes zal plaatsvinden is niet bekend. Wegens de zaak is Promes geen optie voor bondscoach Louis van Gaal.

Bekijk hier al onze video's