Om meerdere redenen is dit hét moment voor bekerwinst Leverkusen

Reacties

Bayer Leverkusen is de grote favoriet om de DFB Pokal dit jaar in de wacht te slepen. De ploeg van succestrainer Xabi Alonso kan voor het eerst sinds 1993 weer eens een hoofdprijs veroveren. Destijds won het ook de Duitse beker.

Om meerdere redenen is dit hét moment voor bekerwinst Leverkusen
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 1
SC Freiburg
SC Freiburg

In vorm
De belangrijkste reden waarom Bayer Leverkusen de grote favoriet is voor de eindzege, is dat de ploeg in bloedvorm verkeert. Het heeft nu negen wedstrijden op rij gewonnen en is nog altijd ongeslagen dit seizoen. De veertien ongeslagen wedstrijden (13 winst, 1 gelijk) op rij betekenen een evenaring van het clubrecord sinds de promotie naar de Bundesliga in 1979. Ook de zegereeks van negen duels is een evenaring van het clubrecord.

Daarnaast gaat het op scorend vlak erg lekker bij die Werkself in de DFB Pokal. Bayer Leverkusen heeft nu de laatste 28 wedstrijden op rij gescoord in het toernooi. Dat is de langste scorereeks van alle teams die ooit mee hebben gedaan in het bekertoernooi.

Concurrentie
Een tweede reden waarom Leverkusen favoriet is voor de eindzege, is dat de concurrentie het dit seizoen flink laat afweten. De eerste twee speelrondes waren een slagveld voor de Bundesliga-clubs. Sterker nog, naast Bayer staan er slechts vijf clubs van het hoogste niveau in de achtste finale. Dat is het laagste aantal ooit in de geschiedenis van de DFB Pokal.

Naast de koploper van de Bundesliga zitten ook Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, VfL Wolfsburg, VfB Stuttgart en Eintracht Frankfurt nog in het toernooi.

Beslissende spelers
Wat tot slot ook in het voordeel spreekt van Bayer Leverkusen, is dat de club over een aantal spelers beschikt dat het verschil kan maken. Wat te denken van uitblinker Florian Wirtz. Hij is de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé assistkoning van Duitsland. In 2023 gaf hij in totaal zeventien assists. Dat is minstens vijf (!) meer dan welke andere speler dan ook uit de Bundesliga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En Bayer kan ook altijd rekenen op de aanvallende impulsen van wingback Jeremie Frimpong. De Nederlander staat na negen Bundesliga-duels op drie goals en vijf assists. In het bekerduel met Freiburg zat hij op de bank, maar maakte hij als invaller direct het verschil met een assist. 'Leverkusen miste de inbreng van Frimpong. Hij zorgt altijd voor beslissende momenten in een wedstrijd', concludeerde Kicker. En dan hebben we het nog niet eens gehad over superspits Victor Boniface.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
33
27
6
0
87-23
+64
87
2
Bayern München
33
23
3
7
92-41
+51
72
3
VfB Stuttgart
33
22
4
7
74-39
+35
70
4
RB Leipzig
33
19
7
7
75-37
+38
64
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.