'Olympique vindt PSV maar afbraakploeg'

Dat PSV er vorige week in Stade Gerland met een gelijkspel vandoor ging, en belangrijker nog met een o zo waardevol uitdoelpunt, zit alles wat Olympique Lyon aanhangt nog steeds niet lekker. In een interview met de Franse sportkrant L'Équipe kijken de betrokkenen vooral zuur terug op de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League.

'Olympique vindt PSV maar afbraakploeg'

'Eindhoven speelt om het spel van de tegenstander te vernietigen', meent voorzitter Jean-Michel Aulas. 'Hun doelpunt was zeer fortuinlijk, ze hebben niet veel laten zien.' Aulas is dan ook niet bang dat het in de return opnieuw misgaat met zijn ploeg. 'Onze spelers hebben gezien dat ze beter waren dan PSV. Ze troffen mensen tegenover zich die ze voetbaltechnisch niet konden verontrusten, maar alleen op fysiek en tactisch gebied problemen bezorgden. Dat zijn dingen die controleerbaar zijn in de return woensdag.'

Florent Malouda, de aanvaller die voor Lyon scoorde tegen PSV, is eveneens overtuigd maar iets minder stellig dan zijn voorzitter. 'Een uur lang kon PSV maar moeilijk volgen. Ze hebben het zelden zo lastig gehad. Achterin hadden we alles goed voor elkaar, zelfs bij hun doelpunt. Ze hebben geen indruk gemaakt met hun spel. Maar hun efficiëntie en heldere aanpak is opmerkelijk.' Lyon denkt met dezelfde aanpak alsnog een plek bij de laatste vier te bemachtigen. Een aangepast plan de campagne is niet nodig. 'We veranderen niets aan hoe we gewend zijn te spelen. Tegen hen moeten we het spel maken. Het tegendoelpunt doet daar niet veel aan af', legde aanvoerder Caçapa uit. 'We moeten voorkomen dat we in hun trage tempo meegaan en niet nonchalant worden', voegde spelmaker Juninho Pernambuco nog toe.

De Franse kampioen hoopt verder dat Kim Milton Nielsen het beter doet dan collega Pierluigi Collina in het eerste duel. 'Ik hoop dat we wat beter worden beschermd. Zij bedienen zich van antivoetbal om hun tegenstander uit te schakelen. De scheidsrechter is een beetje sociaal geweest en wilde niet te veel kaarten uitdelen. Daar hebben de Nederlanders van geprofiteerd. Maar goed, het is niet zo verstandig om arbiters te bekritiseren dus daar hou ik maar mee op', aldus Malouda.

L'OL put hoop uit het feit dat het uit makkelijk scoort en goede resultaten heeft behaald. Zo won de ploeg van coach Paul Le Guen bij Werder Bremen (3-0), Fenerbahçe (3-1) en Sparta Praag (2-1). 'Wij scoren overal. Ik zie geen reden waarom we dat in Eindhoven niet zouden doen', meent Caçapa. 'Met een 1-0 overwinning of een 2-2 zijn we door, dat moeten we niet vergeten', sprak Malouda vol vertrouwen.

Bekijk hier al onze video's