Olympique Marseille verslikt zich met Strootman hopeloos in vierdeklasser

Reacties

Olympique Marseille is zondag geëlimineerd in de strijd om de Coupe de France, het belangrijkste bekertoernooi in Frankrijk. Het team van Rudi Garcia verslikte zich in het bescheiden ASF Andrézieux.

Olympique Marseille verslikt zich met Strootman hopeloos in vierdeklasser
Andrézieux
Andrézieux
2 - 0
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Omdat het eigen stadion van Andrézieux niet geschikt was voor een groot bekerduel werd na enig overleg uitgeweken naar het nabijgelegen Stade Geoffroy-Guichard van Saint-Étienne, zo'n 15 kilometer ten zuiden van het eigen L'Envol. Zowel Andrézieux als Marseille moest dus aan de bak op vreemde bodem, maar de vierdeklasser had er opvallend weinig last van.

Na iets meer dan een kwartier spelen opende Bryan-Clovis Ngwabije de score namens Les Rouge et Blanc. De verdediger kopte raak na een hoekschop vanaf de rechterkant, waarbij Marseille-doelman Steve Mandanda er niet goed uitzag. Daarna deed Marseille nauwelijks zijn best zich terug te knokken in de wedstrijd, ondanks de aanwezigheid van bepalende spelers.

Garcia besloot aan het begin van de tweede helft Kevin Strootman in te brengen voor Luiz Gustavo en liet belangrijke krachten als Florent Thauvin, Lucas Ocampos en Valère Germain staan in de hoop dat zij het tij konden keren. Het was echter Andrézieux dat tien minuten voor tijd de voorsprong uitbreidde via Florian Milla. Nadat Mandanda slechts een hand kreeg tegen een voorzet vanaf de linkerkant schoot de verre neef van voetballegende Roger Milla goed binnen.

De vroege uitschakeling in de Coupe de France past volledig in het stroeve seizoen dat l'OM draait. De club eindigde in de groepsfase van de Europa League al teleurstellend als laatste achter Eintracht Frankfurt, Lazio en Apollon Limassol. Daarnaast vond Marseille in de Coupe de la Ligue in de achtste finales zijn Waterloo tegen Strasbourg. De club heeft nu alleen nog de Ligue 1 om zich op te richten. In de eigen competitie staat het zesde, op vijf punten van een Champions League-plek.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.