Olsen en Deense bond verlengen langlopend huwelijk

Morten Olsen blijft ook de komende twee jaar aan als bondscoach van Denemarken. De 64-jarige trainer heeft zijn contract verlengd met twee jaar. Tot en met het EK van 2016 is hij technisch eindverantwoordelijke bij de Deense bond.

Olsen en Deense bond verlengen langlopend huwelijk

Met Denemarken plaatste de ex-coach van Ajax (1997-98) zich niet voor het WK in Brazilië. Als slechtste nummer twee greep hij naast een ticket voor de play-offs. In de poule moest Italië voorgelaten worden.

Olsen is al sinds 2000 keuzeheer van de Denen. Toen volgde hij Bo Johansson op, die op het EK in Nederland en België nog kansloos had verloren met 3-0 van Oranje. Op het WK van 2002 haalde Denemarken onder Olsen de tweede ronde. Het WK van 2006 werd eveneens afgewerkt zonder Danish Dynamite  en vier jaar later in Zuid-Afrika was de eerste ronde het eindstation. Dat kwam mede door een 2-0 nederlaag tegen Oranje.

Ook op het EK was Olsen twee keer aanwezig. In 2004 gidste hij zijn ploeg naar de kwartfinale en een jaar geleden was een zege op Nederland in het openingsduel niet voldoende om de poule met Duitsland en Portugal te overleven. In 2008 plaatsten de Denen zich niet voor het EK.

Ondanks de teleurstelling over het opnieuw mislopen van een hoofdtoernooi blijft Olsen graag aan. 'Ik ben enorm trots op het in mij uitgesproken vertrouwen. Dat is doorslaggevend geweest in mijn beslissing. Natuurlijk balen we nog steeds dat we er niet bij zijn volgend jaar, maar het is nu tijd om dat achter ons te laten en naar de toekomst te kijken.'

Door de contractverlenging zal Olsen in februari in het vriendschappelijke duel met Macedonië op de bank zitten. Dat wordt zijn 250ste interland, waarvan er 102 waren als voetballer. Daarmee werd hij de eerste Deen die als bondstrainer én als international meer dan honderd interlands achter zijn naam heeft staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen