'Oliedomme' Van Basten biedt ook Wormuth excuses aan

Reacties

Marco van Basten heeft zaterdag contact gezocht met Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth om zijn excuses te maken voor de Nazi-groet. De Duitse coach heeft die geaccepteerd.

'Oliedomme' Van Basten biedt ook Wormuth excuses aan
© Pro Shots

Van Basten ging zaterdag na een interview van Hans Kraay jr. met trainer Wormuth voor het duel met Ajax zwaar in de fout. De als grappig bedoelde opmerking 'Sieg Heil' viel verkeerd, besefte ook de oud-international tijdens de uitzending van FOX Sports. Hij maakte zijn excuses.  'Ik zei iets dat later door veel mensen is opgepikt. Het was niet mijn bedoeling om mensen te choqueren, dus excuses hiervoor', zei de analyticus, die er met een lach aan toevoegde dat hij een toespeling wilde maken op de Duitse uitspraak van Kraay.

Van Basten heeft zich ook verontschuldigd bij Wormuth, die in het telefoontje de excuses van de analyticus heeft geaccepteerd. Dat vertelde Kraay, die tijdens het FOX Sports-programma van Goedemorgen Eredivisie een appje van Van Basten voorlas.

'Het leven is als voetbal. Soms schiet je raak, soms schiet je mis. Maar als je mis schiet wil dat niet zeggen dat je een slecht mens bent', had Van Basten laten weten aan Kraay, die de opmerking van de oud-international als 'oliedom' bestempelde.

Wormuth maakt zich niet te druk over de opmerkingen van Van Basten en de ophef. 'Hij belde me midden in de nacht op en zei dat het een slechte grap was. Hij had het gezegd omdat het Duits van Hans Kraay zo slecht is en dat het niet om mij ging', zei de Duitser tegen Tubantia. 'Prima, ik heb in het Nederlands geantwoord dat ik me niet aangesproken voel. Het is okay voor mij, ik zie geen enkele connectie tussen zijn woorden en mezelf.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.