Olic (37) houdt het na twintig seizoenen voor gezien

Reacties

De inmiddels 37-jarige Ivica Olic hangt de voetbalschoenen aan de wilgen. Na 238 wedstrijden in de Bundesliga en twintig seizoenen als prof vindt de Kroaat het mooi geweest. 'Ik denk dat ik met een zuiver geweten kan stoppen als voetballer.'

Olic (37) houdt het na twintig seizoenen voor gezien

De 104-voudig Kroatisch international laat aan BILD weten dat het mooi is geweest. 'Ik ben klaar om mijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Het was een absolute droom om zolang op zo’n hoog niveau te mogen voetballen.'

De aanvaller mag terugkijken op een zeer geslaagde loopbaan. Zo speelde Olic 238 wedstrijden in de Bundesliga, waarin hij 72 keer het net vond. Hij was in Duitsland actief voor Hertha BSC, Hamburger SV, Bayern München en VfL Wolfsburg.

In zijn twintigjarige loopbaan pakte hij de nodige prijzen. Hij werd landskampioen in Kroatië (NK Zagreb en Dinamo Zagreb), Rusland (CSKA Moskou) en Duitsland (Bayern München), won in 2005 de UEFA Cup met CSKA én bereikte zowel in 2010 als in 2012 de Champions League-finale.

Olic, die in de 104 wedstrijden die hij speelde voor Kroatië twintig keer scoorde, speelde afgelopen seizoen voor 1860 München waarmee hij naar het derde niveau in Duitsland degradeerde.

Olic miste in de finale van de Champions League een strafschop tegen Chelsea.
Olic miste in de finale van de Champions League een strafschop tegen Chelsea.

Olic laat weten dat hij graag in de voetballerij actief blijft. Hij is in ieder geval van plan om zijn trainersdiploma's te gaan halen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.