OGC Nice straft apathisch PSG af na ragfijne assist van Stengs

Reacties

OGC Nice heeft Paris Saint-Germain zaterdag op een nederlaag getrakteerd. De koploper leek met zijn hoofd al bij de Champions League-wedstrijd van volgende week woensdag tegen Real Madrid te zitten en kon leven met een gelijkspel. In de 88ste minuut bezorgde Andy Delort de thuisploeg echter toch nog de overwinning. Calvin Stengs gaf de assist.

OGC Nice straft apathisch PSG af na ragfijne assist van Stengs
Nice
Nice
1 - 0
PSG
PSG

PSG was zonder de geschorste Kylian Mbappé opeens een stuk minder dreigend. PSG had weliswaar meer balbezit, maar kwam in het eerste bedrijf niet verder dan één schot tussen de palen. Die poging van de bedrijvige Ángel Di María werd gestopt door Walter Benítez. Daartegenover kwam de thuisploeg er in de beginfase een paar keer goed door via Amine Gouiri en bleef men in de rest van de eerste helft gevaarlijk op de counter loeren. Justin Kluivert maakte het Juan Bernat in de eerste 45 minuten knap lastig.

'Het is een zware wedstrijd', concludeerde basisspeler Georginio Wijnaldum in de rust. 'Ze spelen goed en verdedigen goed. Het is heel lastig om de ruimte vinden.' Zelf kwam Wijnaldum ook maar weinig in het stuk voor. Na vijftig minuten had hij de bal pas negen keer beroerd.

De negen balcontacten van Wijnaldum in de eerste helft:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook na rust gaven de ploegen elkaar nagenoeg niets cadeau, al werd er ook niet fanatiek aangevallen. Het was veelzeggend dat PSG na 72 minuten pas acht keer en Nice achttien keer de bal had geraakt in het vijandelijke strafschopgebied. In het laatste kwartier trok PSG iets vaker naar voren. Dat leverde (halve) kansen op voor Di María en invaller Mauro Icardi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aan de andere kant kreeg Kluivert de beste mogelijkheid. De flankspeler produceerde een zwak schot dat eenvoudig gekeerd kon worden door Keylor Navas. Dat was meteen het laatste wapenfeit van Kluivert, want na 86 minuten mocht hij douchen. Twee minuten later viel de 1-0: Delort volleerde bij de tweede paal knap binnen na een ragfijne voorzet van Stengs, die na 79 minuten was ingevallen. Pablo Rosario bleef de hele wedstrijd staan en bij PSG kwam Xavi Simons niet in actie. Wijnaldum werd in de eerste minuut van de blessuretijd vervangen.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2021/2022

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
26
8
4
90-36
+54
86
2
Olympique Marseille
38
21
8
9
63-38
+25
71
3
Monaco
38
20
9
9
65-40
+25
69
4
Rennes
38
20
6
12
82-40
+42
66
5
Nice
38
20
7
11
52-36
+16
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.